Toyota GT86 2016: Πιο δυναμικό!


Με ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και ελαφρώς πιο δυνατό μοτέρ συνεχίζει την πορεία του το συμπαγές coupe της Toyota.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 21/3/2016

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Toyota GT86 το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Με την αμερικάνικη Scion να αποτελεί πλέον παρελθόν ως «sub-brand» της Toyota στην αγορά των ΗΠΑ, το επιτυχημένο coupe της ιαπωνικής φίρμας θα διατίθεται ως Toyota και στην αγόρα πέρα από τον Ατλαντικό.  

Στο 2016 New York Auto Show την επόμενη εβδομάδα λοιπόν θα δούμε το ανανεωμένο coupe με την κίνηση στον πίσω άξονα. Οι εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επανασχεδιασμένα εμπρός φωτιστικά σώματα με νέα φώτα ημέρας LED, νέο προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερη εισαγωγή στο κέντρο, νέα φωτιστικά σώματα πίσω τεχνολογίας LED, καθώς και επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα πίσω με μεγαλύτερο diffuser. Την πιο επιθετική εικόνα του ανανεωμένου Toyota GT86 συμπληρώνουν οι νέες ζάντες αλουμινίου και τα λογότυπα «86» στα εμπρός φτερά.

Στο εσωτερικό, το λογότυπο «86» εμφανίζεται τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στις επενδύσεις «Grandlux» που ουσιαστικά αποτελούνται από έναν συνδυασμό δέρματος και Alcantara. Ελαφρώς ανασχεδιασμένο είναι και το τριάκτινο τιμόνι που επίσης έχει το λογότυπο «86» ενώ οι ασημένιες ραφές στα καθίσματα συμπληρώνουν την εικόνα της ανανέωσης σε αυτό το σημείο.

Μικρές αλλαγές υπάρχουν και κάτω από τη λαμαρίνα. Υπάρχουν νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση (σε αμορτισέρ και ελατήρια) και σύμφωνα με την Toyota το ανανεωμένο GT86 είναι ακόμα πιο ευκίνητο αλλά και πιο εύκολα ελεγχόμενο. Ελαφρώς ισχυρότερος είναι και ο δίλιτρος boxer κινητήρας, καθώς έχουν προστεθεί 5 ίπποι στη συνολική ισχύ η οποία αγγίζει τους 205 ίππους, ενώ και η μέγιστη ροπή φτάνει πλέον τα 212 Nm. Αλλαγές υπάρχουν και στις σχέσεις του μηχανικού κιβωτίου των 6 σχέσεων.

Το νέο Toyota GT 86 του 2016 (ή 2017 MY αν προτιμάτε) θα ξεκινήσει να πωλείται προς τα τέλη του 2016 με τις τιμές του να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.