Volvo XC60 MY2017: Ένα XC90 σε... σμίκρυνση!


Η σουηδική εταιρεία άρχισε να «αποκαλύπτει» το ολοκαίνουργιο XC60 το οποίο και αναμένεται στα μέσα του 2017.

  • 15/12/2016

Με την επίσημη παρουσίασή του να έχει προγραμματιστεί για την προσεχή έκθεση της Γενεύης (Μάρτιος 2017), η Volvo κάνει τις πρώτες δοκιμές για το μοντέλο με το οποίο θα επιχειρήσει «διαρρήξει» το μέτωπο που έχουν διαμορφώσει στην πολυτελή κατηγορία των μεσαίων SUV αυτοκίνητα όπως το Audi Q5, η BMW X3, αλλά και η νεότευκτη Mercedes-Benz GLC.

Όπως πιθανόν να έχετε αντιληφθεί το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι άλλο από το XC60 με το οποίο οι Σουηδοί έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ένα σημαντικό κομμάτι στην παγκόσμια αγορά, ενώ με την νέα εκδοχή εκτός από επίτευξη του στόχου των πωλήσεων, έχουν και έναν ακόμη που έχει να κάνει με την επανατοποθέτηση της μάρκας σε ότι έχει να κάνει με το ντιζάιν, τις τεχνολογίες, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το νέο XC60 εδράζεται σε μια πιο μικρή εκδοχή του πλαισίου SPA πάνω στο οποία έχει χτιστεί όλη η σειρά «90» (XC90, S90/V90), ενώ από τις πρώτες φωτογραφίες γίνεται ξεκάθαρο από τις αισθητικές επιρροές, ότι το νέο XC60 θα είναι ένα… XC90 σε σμίκρυνση.

Προς την αυτή την κατεύθυνση συντείνουν και οι πληροφορίες ότι θα τροφοδοτείται από τον κορυφαίο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα στις εκδόσεις D4 και D5, ενώ θεωρείται κάτι περισσότερο από σίγουρο η ύπαρξη της υβριδικής έκδοσης  (plug-in) έκδοσης T8.

Το σύστημα (ημι)αυτόνομης οδήγησης από τις σειρές «90» είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα εφοδιάζει το νέο XC60, μαζί με το σύστημα infotainment με την τεράστια οθόνη στο κέντρο της κονσόλας, όπως και ότι θα υπάρχει μια μεγάλη λίστα customized αξεσουάρ.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες...