VW Beetle 2016: Ο πρώτος ρόζ Σκαραβαίος!


Αυτό είναι και επισήμως με τη... βούλα του εργοστασίου το πρώτο VW Beetle με ροζ χρώμα.

  • 2/6/2016

Αυτό είναι και επισήμως με τη... βούλα του εργοστασίου το πρώτο VW Beetle με ροζ χρώμα.  

Μετά το πρόσφατο facelift, η VW ανακοίνωσε ότι το επονομαζόμενο και #PinkBeetle θα είναι το πρώτο όχημα της εταιρία που θα μει στην παραγωγή και θα ονομαστεί με βάση το δικό του «hashtag».

Ο #PinkBeetle του 2016 λοιπόν είναι ένα όχημα που προορίζεται κύριως (ή και μόνο) για τις αγορές των ΗΠΑ και φυσικά μιλάμε για «limited edition» μοντέλο. Κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.8 TSI που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και η απόδοση του μηχανικού συνόλου αγγίζει τους 170 ίππους και τα 249 Nm μέγιστης ροπής.

Η ιδιαίτερη φούξια απόχρωση του χρώματος του αμαξώματος που η VW αποκαλεί «Fresh Fuchsia Metallic», έρχεται σε αντίθεση με τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και τις μαύρες λωρίδες στο κάτω μέρος των θυρών και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ιδίως για το γυναικείο κοινό! Η Coupe έκδοση θα διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών ενώ η Convertible με 18άρες. 

Και στις δύο εκδόσεις στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων Bi-Xenon προβολείς, φώτα ημέρας LED, ενώ ίδιας τεχνολογίας είναι και τα φωτιστικά σώματα πίσω ακόμα και ο φωτισμός της πινακίδας. Στο εσωτερικό του #PinkBeetle υπάρχουν επενδύσεις σε μαύρο χρωμα με το περίγραμμά τους να είναι ρόζ. Το δερμάτινο τιμόνι έχει και μοχλοδιακόπτες για την αλλαγή των σχέσεων, ενώ τα «Pink Club» καρό καθίσματα είναι παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στις εκδόσεις GTI (φυσικά εκεί οι ρόζ γραμμές είναι κόκκινες).

Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει το «MIB II» σύστημα infotainment, το οποίο ενσωματώνει τεχνολογίες όπως Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink. Ο χειρισμός του συστήματος γίνεται μέσα από την οθόνη αφής των 6.3 ιντσών. Φυσικά από τις δυνατότες διασύνδεσεις του συστήματος δεν λείπουν η θύρα USB και Bluetooth. Στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων θερμαινόμενα εμπρ΄ςο καθίσματα, «keyless» είσοδος και «start» κουμπί για τον κινητήρα, κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και 3 μήνες δοκιμαστικό «SiriusXM» δορυφορικό ραδιόφωνο.