VW Beetle Dune 2016: Ο Σκαραβαίος σε crossover!


Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου, το πρωτότυπο Volkswagen Beetle Dune θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 8/7/2014

Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου, το πρωτότυπο Volkswagen Beetle Dune θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής!

Οι πληροφορίες λένε ότι το OK το έχουν δώσει ήδη οι ιθύνοντες της εταιρίας για ένα VW Beetle crossover και ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της γερμανικής εταιρίας στις αρχές του 2016. Οι πληροφορίες αυτές θέλουν το Beetle Dune παραγωγής να διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, τόσο στη hatchback όσο και στην cabriolet. Όλες όμως οι εκδόσεις θα διαθέτουν αμάξωμα το οποίο θα απέχει κατά 50 mm περισσότερο από το έδαφος σε σχέση με τα συμβατικά Beelte, ενώ και το πλάτος θα είναι κατά 26 mm μεγαλύτερο.

Το μόνο «πρόβλημα» είναι, ότι το συγκεκριμένο... περιπετειώδες Beetle δεν θα ανήκει στην οικογένεια «Cross», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση. Αυτό ίσως και να απογοητεύσει κάποιους από τους φανατικούς του «αυτοκινήτου του λαού». Αυτό που θα έχει το «Beetle Dune» είναι το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης XDS, το οποίο θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση. Φυσικά, όπως και στο concept, έτσι και στο αυτοκίνητο παραγωγής το αμάξωμα θα διαθέτει ένα πιο δυναμικό και «άγριο» bodykit, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα είναι περίπου 3.000 ευρώ πιο ακριβές από τις αντίστοιχες «απλές» εκδόσεις.

Το σημαντικό είναι ότι το... Dune θα διατίθεται μάλλον και σε εκδόσεις υψηλών επιδόσεων. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωτότυπο μοντέλο είχε κάτω από το καπό έναν δίλιτρο turbo με 211 ίππους που συνδυαζόταν με κιβώτιο DSG 6 σχέσεων (διπλού συμπλέκτη δηλαδή) και είναι ικανό να πραγματοποιεί το κλασικό 0-100 km/h σε 7,3 sec., ενώ η τελική του αγγίζει τα 227 km/h.

Όλα αυτά όμως μένει να τα δούμε στο μέλλον.