VW: Έρχεται νέο μικρό SUV!


Η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες «teaser» φωτογραφίες για το επερχόμενο μικρό πρωτότυπο SUV που θα παρουσιάσει στο «Geneva Motor Show» του 2016.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 23/2/2016

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες «teaser» φωτογραφίες για το επερχόμενο μικρό πρωτότυπο SUV που θα παρουσιάσει στο «Geneva Motor Show» του 2016.

Έπειτα από την απόφαση να μην προχωρήσουν στην παραγωγή του πρωτότυπου Taigun στη VW, τελικά η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει ένα εντελώς νέο πρωτότυπο μικρό SUV στην έκθεση της Γενεύης πάνω στο οποίο θα βασίζεται το μοντέλο παραγωγής του compact crossover.  

Το νέο πρωτότυπο SUV θα βρίσκεται δίπλα στο ανανεωμένο Up! στο περίπτερο της εταιρίας στην ελβετική πόλη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο crossover θα διαθέτει αρκετά μίνιμαλ προσέγγιση στο εσωτερικό και ιδίως όσον αφορά στο πλήθος των διακοπτών που θα διαθέτει («hardly any switches» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι πληροφορίες) και θα διαθέτει παρόμοιο στυλ με το εσωτερικό του ηλεκτρικού πρωτότυπου BUDD-e που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην CES 2016.

Δεν είναι μυστικό ότι η VW εδώ και καιρό δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την κατηγορία των μικρών SUV, έχοντας παρουσιάσει πρωτότυπα όπως τα Taigun και T-ROC. Το τελευταίο μάλιστα μοιάζει να είναι κοντά στη παραγωγή.  Εκτός αυτού η VW θέλει να δημιουργήσει και μία μικρή... οικογένεια που θα βασίζεται στο γνωστό Tiguan, καθώς στο μέλλον θα υπάρξει και μία 7θέσια έκδοσή του, αλλά και μία 5θυρη με... coupe διαθέσεις.