VW Golf R Evo: Με 375 ίππους και ανθρακονήματα


Με 370 ίππους το πρωτότυπο που ετοιμάζει η VW για το Πεκίνο.

  • 24/1/2014

Η Volkswagen επιλέγει να συνοδεύσει με μια πανίσχυρη και τεχνολογικά προηγμένη έκδοση του Golf R τη φετινή της παρουσία στη φετινή μεγάλη αυτοκινητική έκθεση της κινεζικής αγοράς, καθώς φέρεται έτοιμη να παρουσιάσει στο Πεκίνο το πρωτότυπο Golf R Evo.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, για ένα πρωτότυπο που θα χρησιμοποιεί τον δίλιτρο Turbo κινητήρα του Golf R, αλλά με ορισμένες τροποποιήσεις στην κυλινδροκεφαλή, στο σύστημα εισαγωγής και αλλού, που θα αυξήσουν την ισχύ στους περίπου 375 ίππους και τη ροπή στα 449 Nm. Η ισχύς θα μεταδίδεται μέσω του γνωστού εξατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και στους τέσσερις τροχούς.

Παράλληλα, με το πρωτότυπο Golf R Evo η γερμανική εταιρεία θέλει να εισάγει και στην κατηγορία του Golf τη χρήση ανθρακονημάτων. Ορισμένα σημεία του αμαξώματος φέρεται να είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό, καθώς εικάζεται ότι το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.400 κιλά.

Είναι άγνωστο αν, και σε ποια μορφή, το Golf R Evo θα βρει τη γραμμή της παραγωγής, ή αν θα παραμείνει ακόμα ένα πρωτότυπο σαν το εντυπωσιακό Design Vision GTI που εμφανίστηκε πέρσι στο Φεστιβάλ Μετατροπών του Worthersee της Γερμανίας.