VW Scirocco GTS: H επιστροφή ενός αυθεντικού GT!


Η Kosmocar - Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νέα ειδική έκδοση του Scirocco, το GTS. 

  • 1/11/2016

Υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που μπορούν να χαράξουν μία ανεξίτηλη πορεία στο χρόνο. To Scirocco είναι ένα από αυτά, και 42 χρόνια μετά από την πρώτη του εμφάνιση στο Σαλόνι της Γενεύης έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα κόμπακτ κουπέ με την συνολική παραγωγή να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο μονάδες. 

Το 2,0lt μηχανικό σύνολο ισχύος 220 ίππων είναι ένα από τα δημοφιλέστερα της γκάμας Volkswagen. Πρόκειται για ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με άμεσο ψεκασμό που είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους αποδοτικότερους σε όλο τον κόσμο, διότι συνδυάζει υψηλή ισχύ με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Το Scirocco GTS χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για την επίδοση των 0-100 χλμ./ώρα, είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο (τελική ταχύτητα: 246 χλμ./ώρα), είτε με το αυτόματο DSG-6 (τελική: 244 χλμ./ώρα). Παράλληλα, η μέση κατανάλωση των 6,1 λίτρων / 100 χιλιόμετρα (DSG-6: 6,4) επιβεβαιώνει την αποδοτική και οικονομική λειτουργία του κινητήρα.

Ένας θρυλικός προκάτοχος

Το πρώτο GTS είχε λανσαριστεί το 1982. Εκείνη την εποχή το Scirocco GTS είχε συσχετιστεί ως το αντίστοιχο GTI του Scirocco.

Ήταν άμεσα αναγνωρίσιμο από την εντυπωσιακή σχεδίαση «GTS» (με τις χαρακτηριστικές ρίγες να διατρέχουν όλο το αμάξωμα, από το καπό έως την πίσω πόρτα), τα αυθεντικά σπορ καθίσματα και το λεβιέ του μοχλού ταχυτήτων σε σχήμα μπάλας golf.

Σήμερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το νέο Scirocco GTS επιστρέφει ισχυρότερο και ταχύτερο από κάθε άλλη φορά.

 

Με εμφάνιση GTS

Οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, με τις κόκκινες δαγκάνες φρένων ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά.

Επιπρόσθετα, το Scirocco GTS διαθέτει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο της Volkswagen R, που περιλαμβάνει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, αεροδυναμικά σπόιλερ, μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής και νέο διαχύτη.

Τα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες είναι βαμμένα μαύρα και όπως στο θρυλικό Scirocco GTS του ’82, περιλαμβάνονται δύο διακοσμητικές διάφανες ματ λωρίδες με κόκκινες ρίγες που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα (από το καπό έως την πόρτα του πορτμπαγκάζ). Επίσης, το νέο Scirocco σηματοδοτούν τα 3D λογότυπα GTS εμπρός και πίσω.

Το Scirocco GTS μπορεί να αποκτηθεί σε έξι βαφές αμαξώματος: τις «Deep Black», «Indium Grey», «Urano Grey», «Pure White», «Oryx White» και «Flash Red».

Με διάκοσμο GTS

Μαύρο και κόκκινο. Στο σπορ εσωτερικό του Scirocco GTS τα κυρίαρχα χρώματα φυσικά είναι το μαύρο και το κόκκινο. Η εξατομίκευση περιλαμβάνει:

• Μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής.
• Διακοσμητικές λεπτομέρειες σε «Piano Black» στην κεντρική κονσόλα, στο ταμπλό, και τις εσωτερικές λαβές θυρών.
• Λογότυπα GTS στα μαρσπιέ.
• Πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα.
• Δερμάτινο sport πολυλειτουργικό τιμόνι με κόκκινες ραφές και λογότυπο GTS (επιπλέον χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στην έκδοση με κιβώτιο DSG)
• Επενδύσεις καθισμάτων από ύφασμα και δέρμα (με λογότυπο GTS στο πάνω μέρος των προσκέφαλων) και κόκκινη ραφή.
• Λαβή μοχλού ταχυτήτων σε σχήμα μπάλας του golf
• Κόκκινες λεπτομέρειες στις ζώνες ασφαλείας, στη λαβή του χειρόφρενου, στον επιλογέα ταχυτήτων, στο κεντρικό υποβραχιόνιο και στα πατάκια.

Η εμπορική διάθεση του νέου Scirocco GTS στην Ελληνική αγορά, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.