Ανανέωση για το VW Sharan


Την ανανεωμένη έκδοση του Sharan θα παρουσιάσει η Volkswagen στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης.

  • 20/2/2015

Την ανανεωμένη έκδοση του Sharan θα παρουσιάσει η Volkswagen στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Εμφανισιακά, οι αλλαγές που έχει υποστεί το μεγάλο πολυμορφικό της γερμανικής εταιρείας περιορίζονται στα πίσω φανάρια τα οποία πλέον είναι τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό, οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην αναβάθμιση των συστημάτων infotainment που υπόσχονται πλήρη συνδεσιμότητα με μεγαλύτερη γκάμα smartphones και tablets. Έμφαση έχει δοθεί στα συστήματα ασφάλειας, με το Automatic Post-Collision Braking System να είναι στάνταρ.

Παράλληλα διατίθενται προαιρετικά και μια σειρά άλλων προηγμένων συστημάτων όπως το Front Assist, το Lane Assist, το Adaptive Cruise Control, το Blind Spot Monitor και την τρίτη γενιά του Park Assist.

Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στις κινητήριες μονάδες diesel (TDI) και βενζίνης (TSI), οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές Euro-6 και υπόσχονται σημαντικά βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, της τάξης του 15%, όπως διατείνεται η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι εκδόσεις 1.4 TSI με 150 PS και 2.0 TSI με 220 PS, ενώ στην σειρά των πετρελαιοκινητήρων περιλαμβάνονται οι εκδόσεις 1.6 TDI (με 115 PS) και 2.0 TDI (με 150 ή 184 PS). Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο DSG (διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις πλην της 1.6 TDI).