Δοκιμάζουμε στην πίστα την Porsche Cayenne Turbo (Video)


ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ PORSCHE CAYENNE ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ PANAMERA ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 22/11/2019

Ένας γύρος κάτω από τα 3 λεπτά είναι ένα τεράστιο βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα SUV ώστε να γίνουν αποδεκτά από τη συντακτική ομάδα του Car and Driver. Συνήθως, ένα SUV υπερβαίνει σε βάρος ένα αντίστοιχου μεγέθους… φυσιολογικό αυτοκίνητο.

Στην δική μας περίπτωση, η Cayenne Turbo ζυγίζει 207 κιλά περισσότερα από την Panamera Turbo που είχαμε οδηγήσει στο Virginia International Raceway πριν από δύο χρόνια, γεγονός που σημαίνει περισσότερη προσπάθεια από το σύστημα κίνησης-μετάδοσης και το πλαίσιο για ανταπεξέλθουν στις, ούτως ή άλλως, αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Υπό κανονικές συνθήκες, θα περιμέναμε ότι τα φρένα είναι εκείνα που εμφάνιζαν τα πρώτα σημάδια κόπωσης, ωστόσο, τα προαιρετικά διαθέσιμα κεραμικής σύνθεσης δισκόφρενα, τα οποία φτάνουν στον μπροστινό άξονα τις 17,3 ίντσες, έκαναν εξαιρετική δουλειά εξανεμίζοντας 233,2 km/h λίγο πριν τη Στροφή 1 της πίστας, χωρίς να δείξουν ίχνος εξασθένισης.

Ήταν το πίσω διαφορικό εκείνο το οποίο κάμφθηκε εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης, δηλώνοντας ανά διαστήματα την άνευ όρων παράδοσή του με μια φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό που ενημέρωνε για την υπερθέρμανσή του. Επιχειρήσαμε να κρατήσουμε χαμηλά τις θερμοκρασίες αποφεύγοντας τους συνεχείς γρήγορους γύρους.

Σε αντίθεση με τη Stelvio, το συγκεκριμένο σύστημα τετρακίνησης λειτουργεί σαν σιωπηλός δολοφόνος, εξαλείφοντας χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να γίνεται αντιληπτό το πώς κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης.

Το σύστημα διεύθυνσης είναι τόσο ακριβές και γεμάτο πληροφορία που μπορείς να περάσεις από 911 Carrera T σε Cayenne χωρίς να αισθανθείς ουσιαστική διαφορά. Ακόμα πιο εντυπωσιακή από την αίσθηση που αποκομίζεις από τη συγκεκριμένη Cayenne είναι η επίδοση της, καθώς μπορεί να συγκριθεί ευθέως με εκείνη της Panamera με την οποία μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη.

Μέρος της επιτυχίας αυτής θα πρέπει να πιστωθεί στα Pirelli P Zero Corsa PZC4, τα οποία προσφέρονται προαιρετικά με το επιπλέον κόστος των 2.110 δολαρίων. Επίσης, δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα του αυτοκινήτου, ακόμα και μέσα στην πίστα.

Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η διαδρομή της ανάρτησης, στοιχεία που σου επιτρέπουν να επαναπροσδιορίσεις τα φυσικά όρια της πίστας. Αν νομίζετε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να διαβάσατε για άλλο SUV στις σελίδες που ακολουθούν, μάλλον κάνετε λάθος. Υπάρχει ένα ακόμα το οποίο αποδείχθηκε ακόμα πιο γρήγορο.

Porsche Cayenne Turbo

Χρόνος: 2:59.2

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $140.250/$148.700

541 PS - 2.322 Kg - 4,3 Kg/PS

Ελαστικά: Pirelli P Zero Corsa PZC4- F: 285/40-21 109Y R: 315/35-21 111Y