Δοκιμάζουμε την BMW M2 Competition (Video)


Η BMW M2 Competition ξεδιπλώνει τις αρετές της και τους 405 PS υπερτροφοδοτούμενους ίππους στο απαιτητικό τερέν του Virginia International Raceway.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 29/12/2019

Ιδού μια συνταγή επιτυχίας. Παίρνεις ένα αυτοκίνητο το οποίο ήδη φιγουράρει στη λίστα με τα αγαπημένα μας και του αυξάνει την ισχύ. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης BMW, η προσθήκη 40 PS και 50 Nm ροπής δεν μεταλλάσσουν τη M2, ωστόσο την καθιστούν ακόμα πιο ελκυστική.

Περνώντας από το έναν υπερσυμπιεστή καυσαερίων του κινητήρα με την κωδική ονομασία N55 στον S55 με τα δύο turbo, η M2 ανεβάζει στροφές με ακόμα μεγαλύτερη προθυμία. Είναι μια ήσσονος σημασίας εξέλιξη η οποία, ωστόσο, θα εκτιμηθεί από το είδος των αγοραστών που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Πριν από μήνες, όταν η BMW θέλησε να αντικαταστήσει τη M2 με τη M2 Competition, επισημάνθηκε ότι τα Michelin Pilot Sport Cup 2 είναι πιστοποιημένα από την ίδια την BMW και προσφέρονται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μέσω του δικτύου της γερμανικής εταιρείας ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη M2 Competition που έφτασε έως το Virginia International Raceway φορούσε τα εργοστασιακά Pilot Super Sport. Έτσι, το διάγραμμα ταχύτητας του αυτοκινήτου στην κορυφή των στροφών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πανομοιότυπο με εκείνο της M2 του 2016.

Το πλαίσιο εξακολουθεί να διαθέτει το ίδιο αριστοτεχνικό ζύγισμα και η υπερστροφή ισχύος παραμένει απολύτως ελεγχόμενη. Τα φρένα από χυτοσίδηρο αποδεικνύονται εξίσου αξιόπιστα με τα κεραμικής σύνθεσης, χωρίς να παρουσιάζουν το φαινόμενο της εξασθένισης που παρατηρήσαμε σε συγκριτική δοκιμή των προηγούμενων μηνών.

Η BMW M2 Competition είναι το ίδιο αυτοκίνητο με εκείνο που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, το οποίο πλέον κινείται ταχύτερα στις ευθείες αποκτώντας ένα προβάδισμα 2,2 δευτερολέπτων σε σχέση με τον χρόνο της M2.

BMW M2 Competition

Χρόνος: 2:59.7

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $54.945/$56.140

405 PS - 1.642 Kg - 4,03 Kg/PS

Ελαστικά: Michelin Pilot Super Sport - F: 245/35-19 93Y R: 265/35-19 98Y