Δοκιμάζουμε την BMW M5 Competition (Video)


Oι χειρουργικές παρεμβάσεις της BMW στις προδιαγραφές της M5 Competition οδήγησαν στη βελτίωση της επίδοσής της, επιβεβαιώνοντας το ρητό ότι οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 3/1/2020

Τη συγκεκριμένη BMW M5 δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις παιχνιδιάρα. Ή ευέλικτη. Ή ανάλαφρη. Δεν είναι καν καινούργια για το Lightning Lap. Είχαμε φιλοξενήσει μία εδώ και την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Αλλά την επιλέξαμε και φέτος, λόγω της αύξησης της ισχύος κατά 17 PS, της νέας ρύθμισης των αμορτισέρ, των σκληρότερων ελατηρίων, της νέας πίσω αντιστρεπτικής και των νέων ελαστικών συνδέσμων της ανάρτησης.

Μικροπράγματα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, τα οποία, ωστόσο, επέτρεψαν σε τούτη την BMW να βελτιώσει τον χρόνο της κατά 1,2 δευτερόλεπτα. Τίποτα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, δεν μπορεί να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο επιταχύνει η Μ5 Competition, όταν επιστρέφεις στο γκάζι νωρίτερα από όσο θα μπορούσες να φανταστείς για να εκτοξευθείς στα 168 km/h στην έξοδο του Hog Pen.

Μέχρις ότου να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο πρόσφυσης των Michelin Pilot Sport 4S -τα ίδια ελαστικά φορούσε και η M5 της περσινής χρονιάς- και να εκτιμήσεις τον βελτιωμένο έλεγχο του αυτοκινήτου και την καλύτερη επικοινωνία με αυτό.

Το σύστημα τετρακίνησης και το ιδανικά προσαρμοσμένο πλαίσιο σού επιτρέπουν να χρησιμοποιείς το γκάζι για να χαράσσεις την ιδανική τροχιά. Οδήγησε προς την κορυφή της επόμενης στροφής και θα ζήσεις αυτό που έχεις ονειρευτεί. Η ουρά του αυτοκινήτου ανοίγει την τροχιάς της; Εδώ, κύριες και κύριοι, προσθέστε μια δόση ροπής στον μπροστινό άξονα και οποιαδήποτε διόρθωση καθίσταται αυτομάτως περιττή.

Χρειάζεστε περισσότερη ευστάθεια στα ανηφορικά εσάκια; Στα περισσότερα αυτοκίνητα θα καταφεύγατε στο τιμόνι και στο φρένο για πετύχετε κάτι τέτοιο. Όχι, όμως, στη  M5. Το γκάζι είναι εκείνο που λύνει τα προβλήματα που θα προκύψουν όταν έχει υπερβεί πια τα όρια.

Στο χωνευτήρι του Virginia International Raceway, η BMW M5 Competition αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ’ όσα θα της ζητήσεις, ενώ εργάζεται σκληρά πίσω από τη σκηνή, ώστε να αναδείξει το δικό σου οδηγικό ταλέντο. Σαν ένας καλός φίλος που θα καλύψει τα νότα σου, όταν βρεθείς εκτεθειμένος.

Χρόνος: 2:54.0

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $120.495/$130.495

617 PS - 1.923 Kg - 3,1 Kg/PS

Ελαστικά: Michelin Pilot Sport 4S - F: 275/35-20 102Y R: 285/35-20 104Y