Δοκιμάζουμε το Genesis G70 3.3T στο Virginia International Raceway (Video)


Συνήθως, η πολυτέλεια δεν έχει θέση μέσα σε μια πίστα, ωστόσο, το Genesis G70 ταιριάζει μια χαρά στο Virginia International Raceway.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 26/11/2019

Καθώς περνάμε από την μπροστινή ευθεία της πίστας με 220,3 km/h στο αριστερό κάθισμα του Genesis G70, ξυπνούν μνήμες των όσων συνέβησαν το 2018 με τον στενό συγγενή του κορεατικού sedan, το KIA Stinger GT, τα φρένα του οποίου… εξέπνευσαν, καθώς προσεγγίζαμε τη Στροφή 1 της πίστας οδηγώντας μας έξω από αυτήν.

Έτσι, λοιπόν, καθώς πατάμε το πεντάλ του φρένου στο G70, απευθυνόμαστε στους Θεούς της πίστας, ώστε αυτήν τη φορά τα φρένα να δουλέψουν. Ευτυχώς για όλους τα φρένα του G70 δείχνουν ανθεκτικά. Το αυτοκίνητα επιβραδύνει κατά 149 km/h σαν να μην τρέχει τίποτα.

Εύκολα. Παρεμπιπτόντως, η Genesis προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό αυτού του sport sedan αγωνιστικών προδιαγραφών τακάκια (στο KIA απαιτήθηκε επιπλέον εξοπλισμός για να ολοκληρώσει με ασφάλεια έναν γρήγορο γύρο). 

Στην πραγματικότητα, τα φρένα του Genesis δείχνουν να απολαμβάνουν την κακομεταχείριση. Αν ποτέ αμφιβάλλατε για τη σημασία των αποτελεσματικών φρένων ρίξτε μια ματιά στη διαφορά του ενός και πλέον δευτερολέπτου που χωρίζει το G70 από το Stinger με την πρώτη στροφή. Το μεγαλύτερος μέρος της συνολικής διαφοράς των 4,3 δευτερολέπτων ανάμεσα στους δύο γύρους των δύο αυτοκινήτων δημιουργείται στις ζώνες επιβράδυνσης της πίστας.

To G70 υποστηρίζει και με το παραπάνω την κατάληξη Dynamic του ονόματός του. Η ισορροπία και η φιλικότητα του πλαισίου εκπλήσσουν, καθώς το Genesis χορεύει στις εσωτερικές στροφές της πίστας. Η λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης παραπέμπει στην ακρίβεια κοπής ενός διαμαντιού.

Ένα θεαματικό μπλοκάρισμα των τροχών πάνω από ένα curb είναι το μόνο συμβάν που αξίζει να καταγραφεί στο μαύρο κουτί του G70, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση επέτρεψε στο αυτοκίνητο να συνεχίσει αλώβητο.

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη χειροκίνητη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου των οκτώ σχέσεων. Αν του επιτρέψεις να πάρει εκείνο τις πρωτοβουλίες, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί με μια μεγαλύτερη σχέση μετάδοσης και εκεί που δεν το περιμένεις θα πραγματοποιήσει ένα άτσαλο κατέβασμα εξαπολύοντας μια έκρηξη ροπής και αφήνοντας στην έξοδο της στροφής περισσότερο λάστιχο και καπνό απ’ όσο ο drifter Vaughn Gittin Jr.

Αεριζόμενα και με ενισχυμένα πλευρικά τμήματα, τα καθίσματα του Genesis σε κρατούν δροσερό και στην αρχική σου θέση κατά τη διάρκεια της άσκησης των 3 λεπτών και των 7 δευτερολέπτων. Συνήθως, η πολυτέλεια δεν έχει θέση μέσα σε μια πίστα, ωστόσο, το Genesis G70 ταιριάζει μια χαρά στο Virginia International Raceway.

Genesis G70 3.3T Dynamic LL2

Χρόνος: 3:07.03

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $51.245/$51.245

365 PS - 1.731 Kg - 4,8 Kg/PS

Ελαστικά: Michelin Pilot Sport 4 - F: 225/40-19 (93Y) R: 255/35-19 (96Y)