Ιδού το πιο ευρωπαϊκό Nissan Navara! (VIDEO)


Με τον κωδικό ΝΡ300 η εξευρωπαϊσμένη έκδοση του pick up της Nissan ακολουθεί πιστά τα χαρακτηριστικά των SUV της εταιρείας. Πότε έρχεται…

 
  • 16/9/2015

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Nissan παρουσιάζει μια νέα εκδοχή, με πιο ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά του Navara, που φέρει τον προσωνύμιο ΝΡ 300.

Θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους αμαξώματος με μονή καμπίνα (Single Cab) ή διπλή καμπίνα (Double Cab) και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το μοντέλο που βρίσκεται στην αγορά από το 2010.

Αν και η μέχρι στιγμής, η Nissan δεν έχει αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του οχήματος, ωστόσο αναμένεται να κινηθεί στις διαστάσεις των βασικών ανταγωνιστών του Ford Ranger, Mitsubishi L200 και Toyota Hilux.

Πληροφορίες υπάρχουν για τη γκάμα των κινητήρων, καθώς προβλέπονται δύο κινητήρα ντίζελ 2.3 λίτρων με 160 και 190 ίππους. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο κινητήρων εκτός από την ιπποδύναμη, έχει να κάνει με τον αριθμό των υπερσυμπιεστών (τούρμπο) στους οποίους και οφείλεται η διαβάθμιση: ένας για τον πρώτο και δύο δεύτερο. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο νέος κινητήρας 2.3 dCi είναι έως 24 τοις εκατό πιο οικονομικός από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί με ένα εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, ενώ οι επιλογές κίνησης θα είναι με την μετάδοση στους πίσω τροχούς (4Χ2) ή και στους τέσσερις (4Χ4).

Μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις είναι στην πίσω ανάρτηση, η οποία στην έκδοση Double Cab (διπλοκάμπινο) είναι τύπου «ανεξάρτητη» με πέντε βραχίονες, ενώ συνολικά από την νέα σχεδίαση των αναρτήσεων έχουν εξοικονομηθεί 20 κιλά. Ακόμη και η κορυφαία έκδοση King Cab ζυγίζει λιγότερο κατά 7 κιλά.

Το νέο Nissan Navara NP 300 είναι πλούσια εξοπλισμένο με στοιχεία επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς εκτός του full pack ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας διαθέτει άνοιγμα θυρών και εκκίνηση «χωρίς κλειδί», προβολείς led, κάμερες parking, κ.α.