Νέο Citroen C5 X: Οδηγούμε στην Ισπανία το εντυπωσιακό crossover με την απαράμιλλη άνεση - Ενδεικτικές τιμές (Video)


Ένα μεγάλο και άνετο αυτοκίνητο με τον δυναμισμό ενός SUV, την πρακτικότητα ενός Station Wagon και τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα μιας μπερλίνας είναι το νέο C5 X, με την ανάρτηση Citroen Advanced Comfort με λειτουργία Active να αποτελεί σημείο αναφοράς. Δείτε τις εκδόσεις και τους κινητήρες.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤ.: CITROEN
  • 23/3/2022

Η Citroen εμπλουτίζει τη γκάμα της με ένα νέο μοντέλο που τοποθετείται κάτω από το  μεγάλο SUV της (C5 Aircross) και φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού εκείνου που ψάχνει κάτι το διαφορετικό. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο C5 X από το οποίο πήραμε μια πρώτη γεύση οδηγώντας του για περίπου 150 χιλιόμετρα στην πανέμορφη αυτή την εποχή Καταλονία.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που καταφέρνει να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου Station Wagon με αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα επίπεδα ενός SUV, ενώ ελέω και της άνετης ανάρτησης είναι ένα πολύ ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο.

Όπως μας ενημέρωσαν οι Γάλλοι, το C5 X αποτελεί την εξέλιξη ενός πρωτοτύπου με την ονομασία CXperience, που η Citroen παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016 και το οποίο και προϊδέαζε για ένα αυτοκίνητο με στέισον και εντυπωσιακό σε σχεδίαση αμάξωμα.

Και κάπως έτσι «γεννήθηκε» το C5 X που διακρίνεται από το επιμηκυμένο καπό, τις δυναμικές γραμμές στο αμάξωμα και το ιδιαίτερο σε σχεδίαση πίσω τμήμα. Οι αναφορές στις μπερλίνες του παρελθόντος της Citroen είναι έντονες, ιδίως εάν κοιτάξεις το αυτοκίνητο από το πλάι,,,

Οι διαστάσεις του είναι μεγάλες, μια και το μήκος φθάνει τα 4,805 μέτρα, το μεταξόνιο τα 2,785 μέτρα, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι στα επίπεδα ενός SUV, ήτοι 19,4 εκατοστά. Στα αξιοπρόσεκτα είναι τα πλαστικά προστατευτικά πέριξ του αμαξώματος, αλλά και στους μεγάλους θόλους που μπορούν να φιλοξενήσουν τροχούς από 17 έως 19 ίντσες.

Το εσωτερικό έχει την αισθητική μιας κομψής μπερλίνας με τις ανέσεις να αποτελούν σημείο αναφοράς σε ένα ακόμη μεγάλο μοντέλο της Citroen. Γαλλική φινέτσα, προσεγμένα υλικά κατασκευής (μαλακά στο μεγαλύτερο μέρος τους), αλλά και άψογη εργονομία. Οι χώροι είναι γενναιόδωροι (ιδίως για τους πίσω) επιβάτες οι οποίοι θα απολαύσουν τις ανέσεις των αναπαυτικών καθισμάτων (διαθέτουν επένδυση με αφρό μνήμης) και θα έχουν στη διάθεσή τους έναν πολύ πρακτικό χώρο αποσκευών 545 έως 1.640 λίτρων, με την πρόσβαση να διευκολύνει το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας.  

Η ψηφιοποίηση αφορά στην οθόνη των 12΄΄ για το σύστημα infotainment, τον πίνακα οργάνων, αλλά και το τρισδιάστατο (!) head–up display των 21΄΄, ωστόσο για τη ρύθμιση του κλιματισμού υπάρχουν φυσικοί διακόπτες. Άφθονες θήκες για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα, κάτω από το υποβραχιόνιο, αλλά και στο πλάι των θυρών ενισχύουν τον «εκδρομικό» χαρακτήρα του μοντέλου της Citroen.

Μηχανικά μέρη

Το νέο C5 X εδράζεται στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 της Stellantis και τροφοδοτείται από τους γνωστούς βενζινοκινητήρες 1.2 lt 130 ps και 1.6 lt 180 ps, ενώ στην κορυφή τοποθετείται η Plug-in Hybrid έκδοση των 225 ps. Όλοι τους συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της Citroen.

Η κορυφαία από πλευράς απόδοσης υβριδική έκδοση συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μια και ενσωματώνει μια βελτιωμένη εκδοχή της γνωστής ανάρτησης Citroen Advanced Comfort με λειτουργία Active. Ειδικότερα, στη λειτουργία Sport διαθέτει «ενεργά χαρακτηριστικά» καθώς βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των Progressive Hydraulic Cushions αυτών των πρωτοτύπων αμορτισέρ που λειτουργούν ως «υδραυλικά μαξιλάρια» για να προσφέρουν έναν τέλειο συνδυασμό κρατήματος και απόσβεσης. Εδώ η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το σύστημα ελέγχει τις τάσεις του αμαξώματος σε όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να αποτραπεί η περίπτωση απώλειας πρόσφυσης και κατευθυντικότητας. Επίσης, στο πρόγραμμα Sport και το τιμόνι γίνεται πιο σφικτό για καλύτερη αίσθηση, με τις αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων να γίνονται πιο γρήγορα. Οι επιλογές αυτές δεν είναι διαθέσιμες στα προγράμματα Εlectric, Hybrid και Comfort.

Το υβριδικό σύστημα

Ένας συνδυασμός ενός βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μπαταρία 13,2 kWh αποτελούν το υβριδικό σύστημα που εφοδιάζει το C5 X και το οποίο παράγει το αποτέλεσμα των 225 ίππων, που είναι ικανοί να κινήσουν αξιοπρεπέστατα το μεγάλο αμάξωμά του. Την ίδια στιγμή το γαλλικό μοντέλο μπορεί να «υπερηφανεύεται» και για τη δυνατότητα να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 55 χιλιομέτρων (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP) με την προϋπόθεση ότι η ταχύτητά του δεν θα ξεπερνά τα 135 km/h.

Στον δρόμο με το νέο C5 X

Η οδηγική αίσθηση που εισπράττεις από τα πρώτα χιλιόμετρα με το C5 X είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα… SUV και αυτό λόγο της ψηλής θέσης οδήγησης, ωστόσο η περιορισμένη ορατότητα προς πίσω (ελέω κυρτής σχεδίασης του πίσω τμήματος) σου υπενθυμίζει περί τίνος πρόκειται.

Το νέο C5 X είναι ένα αυτοκίνητο που είναι προσανατολισμένο ξεκάθαρα στην άνεση και θα λατρέψουν όσοι οικογενειάρχες το επιλέξουν για μακρινά ταξίδια. Ειδικά στην χώρα μας με τις άπειρες λακκούβες, η εξαιρετική απόσβεση της ανάρτησης θα εκτιμηθεί.

Η μαλακή ρύθμισή της έχει ένα και μοναδικό αντίκτυπο, τις κλίσεις στις στροφές τις οποίες δεν μπορεί να αποτρέψει ούτε και η ρύθμιση Sport, προνόμιο της υβριδικής έκδοσης. Θετική εικόνα μας άφησε και η συνεργασία κινητήρα με το κιβώτιο, όπως και η απόδοση του υβριδικού συστήματος σε αστικό περιβάλλον, καθώς σπανίως ενεργοποιούταν ο συμβατικός κινητήρας στην πόλη της Βαρκελώνης που κινηθήκαμε (συνδυαστική κατανάλωση υβριδικής έκδοσης σε πόλη και αυτοκινητόδρομο 6,8 λίτρα). Ακόμη μια παρατήρηση έχει να κάνει με το αυξημένο επίπεδο θορύβου των κινητήρων των συμβατικών εκδόσεων (1.2 lt και 1.6 lt) πάνω από τις μεσαίες στροφές. Για τις τελευταίες, ομολογούμε πώς η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε από την ικανότητα του μικρού μοτέρ να κινήσει αξιοπρεπέστατα το μεγάλο αμάξωμα του C5X, ενώ ο 1.6 lt 180 ps είναι η μέση λύση καταφέρνοντας να συνδυάσει επιδόσεις και οικονομία στην κατανάλωση.

Στα αξιοπρόσεκτα και τα επιπέδου 2 χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης χάρη στο ενεργό cruise control και τη δυνατότητα αναγνώρισης διερχόμενων αυτοκινήτων, πινακίδων και ορίων ταχύτητας του συστήματος.

Συμπερασματικά, το νέο C5 X ακολουθεί πιστά την μεγάλη παράδοση της Citroen στη δημιουργία μπερλινών με ανέσεις πραγματικής λιμουζίνας και καινοτομική σχεδίαση στοιχεία μοναδικά στην κατηγορία. Το αυτοκίνητο δεν είναι sport, αλλά ένα μεγάλο οικογενειακό ιδανικό για να καλύψεις με  άνεση και ασφάλεια μεγάλες αποστάσεις.

Στα παραπάνω προσθέστε και τις σύγχρονες τεχνολογίες που ενσωματώνονται για να έχετε μια συνολική εικόνα ενός αυτοκινήτου με το οποίο θα λατρέψετε να ταξιδεύετε με ξεχωριστό στυλ, άφθονους χώρους, απαράμιλλη, αλλά και ικανοποιητικές επιδόσεις εάν μιλάμε για την υβριδική έκδοση!

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις αναμένονται στα τέλη Μαΐου με τις τιμές πώλησης να μην έχουν ακόμη διαμορφωθεί. Πάντως στην γαλλική αγορά η έκδοση 1.2 lt 130 ps ξεκινά από τα €32.900 (CO2 136 gr), η 1.6 lt 180 ps από τα €40.500 (CO2 147 gr) και η Plug-in Hybrid 225 ps (CO2 29 gr) από τα €44.950. Οι συγκεκριμένες τιμές ανά έκδοση είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πώς θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς και για την ελληνική αγορά σύμφωνα, ωστόσο δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η Citroen Hellas καταφέρει να πετύχει καλύτερες λόγω και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής αγοράς.