Οδηγούμε στην Αυστρία τα 2017 Skoda Octavia RS 230 & Octavia Scout [video photos]


Οι επανασχεδιασμένες Octavia RS και Octavia Scout δείχνουν σαφώς την αναβάθμιση που επιδιώκουν στη Skoda για τα αυτοκίνητά τους, ως τμήμα της συνολικής επέκτασης τόσο της Τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και του Ομίλου VAG στην ευρωπαϊκή αλλά και την ασιατική αγορά, ως το 2025. Στην Ελλάδα, θα είναι διαθέσιμες από τον προσεχή Ιούνιο.

  • 13/4/2017

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗN ΑΥΣΤΡΙΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟ: SKODA

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η Skoda διατηρεί τη δική της εταιρική «προσέγγιση» σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και των «χαρακτήρα» των μοντέλων της; Ποιος μπορεί να μην δεχτεί ότι οχήματα όπως η Octavia RS και η Octavia Scout διαθέτουν έναν ισχυρό και διαφορετικό «χαρακτήρα»; Ότι έχουν ελάχιστους άμεσους εμπορικούς και φαντάζουν ως αμιγώς ολοκληρωμένα οχήματα;

Η επανασχεδίαση του μοντέλου (Octavia) προφανώς επέφερε τις αντίστοιχες αλλαγές και στις εν λόγω εκδόσεις αυτού. Μόνο που -εν προκειμένω- δεν αφορούν μόνο σε αισθητικές διαφοροποιήσεις και αναβάθμιση εξοπλισμού αλλά και ουσιαστικότερες, δηλαδή σε ό,τι αφορά τη μέγιστη ισχύ και τους κινητήρες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις δύο νέες εκδόσεις καθώς επίσης και τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις. Στο τέλος γίνεται αναφορά και στην πιο "καυτή" έκδοση της Octavia RS, με τα 245 PS.

Οι αλλαγές

Αισθητικά, η επανασχεδιασμένη έκδοση διακρίνεται εμπρός από τα φώτα, την μεγαλύτερων διαστάσεων «μάσκα» μαύρου χρώματος και τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που έχει ενσωματωμένο μεγαλύτερο άνοιγμα αεραγωγού. Στο πίσω μέρος, τα μεγαλύτερα εκεί φώτα, οι απολήξεις της εξάτμισης και ο επίσης επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας είναι στοιχεία που την ξεχωρίζουν από πριν.

Στο εσωτερικό, ο σπορ «χαρακτήρας» είναι προφανής, με τα τύπου μπάκετ καθίσματα, την επένδυση από alcantara το λογότυπο «RS» και τα αλουμινένια πεντάλ. Στο ταμπλό υπάρχει νέα έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία στην καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση είναι 9,2 in. Αναφορικά με τον εξοπλισμό του, προαιρετικά προσφέρεται και με σύστημα που μετατρέπει το όχημα σε «wi-fi hotspot».

Σε ό,τι αφορά τα μηχανολογικά του, η δικίνητη Octavia RS διαθέτει πλέον στον βασικό εξοπλισμό του το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης «VAQ» («Vorderachsquersperre») το οποίο μεταφέρει τη ροπή στον τροχό που έχει την καλύτερη πρόσφυση κάθε φορά. Όταν το όχημα στρίβει, ο πολύδισκος ηλεκτροϋδραυλικός συμπλέκτης μεταφέρει περισσότερη ροπή σε αυτόν που είναι πάντα προς το εξωτερικό της στροφής, περιορίζοντας την υποστροφή. Όπως έγινε γνωστό, το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί ροπή έως 1.600 Nm και (θεωρητικά) μπορεί να στείλει έως και το 100% αυτής στον έναν από τους δύο εμπρός τροχούς.

Προαιρετικά, το αυτοκίνητο διατίθεται και με το σύστημα «Dynamic Chassis Control» το οποίο παραμετροποιεί τα δεδομένα λειτουργίας της ανάρτησης, του τιμονιού, την αμεσότητα απόκρισης του δεξιού πεντάλ, του διαφορικού «VAQ» και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Η τετρακίνητη εκδοχή της διαθέτει το σύστημα μετάδοσης «Haldex» 5ης «γενιάς», το οποίο επίσης είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και αποτελείται από πολύδισκο υδραυλικό συμπλέκτη.

Η Octavia RS

Η στερεότυπη έκφραση των δημοσιογράφων θα το προσδιορίσει ως «το “τέλειο” άλλοθι για τον οικογενειάρχη» [σημ.: κλισέ, που βοηθά όταν βαριέσαι ή όταν δεν είσαι σε θέση(;) να σκεφτείς], καθώς πρόκειται για ένα όχημα που είναι πρακτικό, ευρύχωρο και έχει σπορ επιδόσεις και αντίστοιχη οδική συμπεριφορά. Δηλαδή στοιχεία που εξυπηρετούν τις μεταφορικές ανάγκες και το θυμικό του (οδηγικά) «ανήσυχου» οικογενειάρχη.

Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι τέτοια ώστε να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις για καλά δυναμικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η Octavia RS. Το ύψος της είναι κατά 1,4 cm χαμηλότερο από ό,τι στις απλές εκδόσεις του μοντέλου ενώ το πίσω μετατρόχιο είναι κατά 3,8 cm ευρύτερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης «γενιάς» Octavia RS, ώστε να προσδίδει ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά όταν ο οδηγός αυξάνει τον ρυθμό κίνησης του οχήματος.

Οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται δεν έχουν αλλάξει σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητά τους και τη μέγιστη απόδοσή τους. Θυμίζουμε ότι αυτοί είναι ο 2.0 TSI των 230 PS και ο 2.0 TDI των 194 PS. Με τον δεύτερο διατίθεται η τετρακίνητη έκδοχή της, συνδυαζόμενος με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Φυσικά, με αυτό διατίθεται και η βενζινοκίνητη έκδοση. Ό,τι αφορά στην πεντάθυρη Octavia RS, σχετικά με τα μηχανικά μέρη, ισχύει και για την Combi RS (station wagon).

H Octavia Scout

Η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται πλέον με τρεις κινητήρες: τον βενζινοκινητήρα 1.8 TSI μέγιστης απόδοσης 180 PS, τον 2.0 TDI μέγιστης ισχύος 150 PS και τον ίδιο diesel με 184 PS. Με τον βενζινοκινητήρα, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 7,8 sec, η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 218 km/h ενώ η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του είναι 6,8 l/100 km.

Με τον 2.0 TDI των 150 PS, το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 9,1 sec, η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 207 km/h ενώ η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του τα 5,0 l/100 km

Τέλος, η εκδοχή με τον 2.0 TDI των 184 PS χρειάζεται 7,8 sec για το 0-100 km/h, η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 219 km/h ενώ η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του τα 5,1 l/100 km.

Το ύψος της Octavia Scout από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 3.0 cm σε σχέση με αυτό της Octavia Combi (station wagon) και ο εκτός δρόμου «χαρακτήρας» της προσδιορίζεται και από τα πλαστικά προστατευτικά σε προφυλακτήρες και περιμετρικά του οχήματος («πακέτο “Rough-Road”»).

Το σύστημα τετρακίνησης επίσης είναι της «Haldex» -το ίδιο με αυτό που τοποθετείται στην Octavia RS 4x4- και μεταφέρει τη ροπή και στον πίσω άξονα όποτε απαιτηθεί.

Εκτός από το μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος έχουν αυξηθεί τόσο η γωνία προσέγγισης (16,6 μοίρες, πλέον) όσο και διαφυγής (14,5 μοίρες, πλέον). Σε εκτός δρόμου διαδρομή -και όταν απαιτηθεί η διέλευση από έντονα κεκλιμένο έδαφος- ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει σταθερά την ταχύτητα κίνησης του οχήματος μέσω του συστήματος «Off-Road». Αυτό διατηρεί την προεπιλεγμένη ταχύτητα επενεργώντας στο σύστημα πέδησης και τον κινητήρα.

Η ευρυχωρία και η πρακτικότητα του εσωτερικού είναι τυπική της έκδοσης. Οι επιβάτες έχουν μεγάλο χώρο για τους ίδιους και τις αποσκευές τους (το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 610-1.740 l) και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού που -αναλόγως της έκδοσης- περιλαμβάνει συστήματα «Trailer Assist», «City Emergency Brake» με προστασία πεζού, προειδοποίησης ύπαρξης οχήματος σε «τυφλό» σημείο, προειδοποίησης επερχόμενου οχήματος κατά τη διαδικασία ελιγμού αποστάθμευσης και «wi-fi hotspot».

Πρώτες εντυπώσεις

Από κοντά, η Octavia RS είναι πιο «επιθετική» αισθητικά από πριν. Η δικίνητη έκδοση έχει καλή οδική συμπεριφορά τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα, διατηρώντας την τροχιά που ορίζει ο οδηγός κάθε φορά. Στη διαμόρφωση «Sport» του συστήματος «Driving Mode Select» η απόκριση του κινητήρα και του «DSG» κιβωτίου είναι αμεσότερη και ο εκπεμπόμενος ήχος πιο μπάσος και εντονότερος.

Η τετρακίνητη εκδοχή της επίσης έχει σπορ οδική συμπεριφορά, αμεσότερη απόκριση σε απότομη αλλαγή πορείας σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά και πιο υποστροφική συμπεριφορά σε «κλειστές» στροφές. Πάντως, η επιλογή της σπορ λειτουργίας του συστήματος «ESC» επιτρέπει στο όχημα να υπερστρέφει μερικώς και να δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ευχαριστηθεί τοιουτοτρόπως.

Σε ό,τι αφορά την Octavia Scout, οι εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης του οχήματος είναι καλές για τα δεδομένα του οχήματος. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την κλίση του εδάφους που έχει εμπρός του καθώς το αυτοκίνητο θα καταφέρει να διέλθει χάρη στον τρόπο λειτουργίας της τετρακίνησης και του αυξημένου ύψους από το έδαφος.

Εντός δρόμου, η Octavia Scout είναι άνετη τόσο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ανάρτησης όσο και στο σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου ενώ η ευρυχωρία της είναι απαράμιλλη για την κατηγορία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική αντιπροσωπεία, η επανασχεδιασμένη Octavia RS θα αρχίσει να διατίθεται στη χώρα μας από τον προσεχή Ιούνιο με τον πετρελαιοκινητήρα των 184 PS (η βενζινοκίνητη έκδοση μόνο κατόπιν παραγγελίας). Από τον ίδιο μήνα θα είναι διαθέσιμη και η Octavia Scout.

Η Octavia RS 245

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στελέχη της Skoda, η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του προσεχούς Ιουνίου.

Ο 2.0 TSI κινητήρας της πλέον θα έχει μέγιστη ισχύ 245 PS/4.700-6.200 rpm (δηλαδή 15 PS περισσότερα από ό,τι ως τώρα) και κατά 20 Nm μεγαλύτερη ροπή, φτάνοντας τα 370 Nm/1.600-4.300 rpm, χάρη στην επαναρύθμιση λογισμικού της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το θα αυτοκίνητο επιταχύνεται από 0-100 km/h σε 6,6 sec (6,7 sec για την Octavia RS Combi) ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Video - 2017 Skoda Octavia RS