Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Renault Arkana με τεχνολογία από Formula 1 (video)


Μια καινούργια premium πρόταση στα μικρομεσαία SUV, ένα φινετσάτο σύνολο με τεχνολογία αιχμής από τη Formula 1 και χώρους για όλους και για όλα. Αυτό είναι το νέο Renault Arkana και όχι μόνον.

  • KEIMENO: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΦΩΤ.: RENAULT, Γ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, Β.Π.
  • 8/10/2021

Σε μια κατηγορία που κατακλύζεται από πολλά SUV η Renault καταθέτει τη δική της πρόταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων ελευθέρου χρόνου με το Arkana. Χτισμένο στην πλατφόρμα CMF του Captur είναι τόσο εξελιγμένο που κατάφερε να ξεπεράσει το ομόσταβλο μοντέλο του σε όλες τις διαστάσεις, διαθέτοντας χώρους για πέντε επιβάτες με ένα μεταξόνιο στα 2,72 μέτρα και μήκος 4,568 μέτρα, αλλά και 513 λίτρα πόρτμπαγκαζ. Εκεί όμως που σε κερδίζει είναι στη μοναδική κουπέ σχεδίαση που θυμίζει ακριβότερα μοντέλα (BMW X4, Mercedes GLC Coupe) θέλοντας να κλέψει λάμψη, κάτι που το κάνει, ειδικά στη μαύρη απόχρωση, ή την λευκή περλέ που τόσο ελίτ το κάνει.

BIG DEALS

Στο εσωτερικό οι προσλαμβάνουσες είναι πιο γνώριμες αφού υπάρχει ήδη το Captur ως σχεδιαστικός μπούσουλας και αρέσει σε αρκετούς μιας και είναι μια σύνθεση από ποιοτικά πλαστικά, προσεγμένα (ακόμα και στις βασικές εκδόσεις) υλικά, και ψηφιακές οθόνες με εξελληνισμένο μενού και άφθονη παραμετροποίηση.

Το μοντέλο που οδηγήσαμε στην παρουσίαση του αυτοκινήτου σε εκπροσώπους του Ειδικού Τύπου στην Ελλάδα σε ένα σύντομο test drive ήταν η κορυφαία στιγμή της μηχανολογίας της Renault με το σύνολο E-Tech 145 και μοναδικές αυτοφορτιζόμενες ιδιότητες. Υπενθυμίζουμε τις δεκάδες πατέντες πολλές από τις οποίες προέρχονται από τον κόσμο της Formula 1.

Θυμίζουμε επίσης ότι το σύνολο απαρτίζεται από έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων 91 ίππων ο οποίος συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν 36 kW και έναν 15 kW δίνοντας κίνηση μέσα από ένα κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών χωρίς συμπλέκτη. Με μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,2 kWh έως και 80% του χρόνου οδήγησης γίνεται σύμφωνα με τη Renault 100% ηλεκτροκίνητα και όπως και με ένα ηλεκτρικό όχημα, η μπαταρία ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα αλλά μπορεί να επαναφορτιστεί με τη βοήθεια του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στην πράξη έχουμε μια υλοποίηση Renault στα καλύτερά της. Άνεση, ποιότητα κύλισης και αυτή η σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες που ξαφνιάζει (έστω και με λίγο περισσότερο μηχανικό θόρυβο σε πολύ υψηλές ταχύτητες). Η απόσταση του πατώματος από το έδαφος στα 20 cm είναι μια σοφή ρύθμιση για τα ελληνικά δεδομένα χωρίς μάλιστα το αυξημένο ύψος να τρομάζει τον οδηγό σε γρήγορο ρυθμό. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι καταναλώσεις είναι χαμηλές (μονοψήφιες σε κάθε περίπτωση) και ακόμη πιο χαμηλές εντός των τειχών.

Πολλή ασφάλεια, υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και αυτή η γοητεία ότι οδηγείς κάτι μοναδικό (αισθητικά και τεχνολογικά) είναι τα κύρια διαπιστευτήρια που μας έδειξε το Arkana στη σύντομη δοκιμή του. Αναμένουμε σύντομα τα πρώτα μοντέλα Hybrid E-Tech 145 και 140 Hybrid για πλήρεις δοκιμές.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τις τιμές πώλησης και τις εξοπλιστικές εκδόσεις.