Video: Tα Golf R και AMG A35 απέναντι στα SQ2 και Cupra Ateca!


Το Top Gear έβαλε το δάχτυλο υπό τον τύπο των ήλων: Μπορεί ένα sport SUV να ανταγωνιστεί ένα hot hatch. Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

  • 21/8/2019

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι τα παντός είδους τζιποειδή (SUV και Crossover) «σκότωσαν» το αυτοκίνητο, καθώς είναι αδιάφορα οδηγικά και προσπαθούν να «παντρέψουν» διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα. Ισχύει, αλλά όχι πια!

Η αυτοκινητοβιομηχανία, έχει πάρει το μήνυμα με αποτέλεσμα αυτοκίνητα όπως το Audi SQ2 και το Cupra Ateca να περάσουν από τη γραμμή παραγωγής και να ανατρέψουν αυτή τη θεωρία.

Θεωρία, που με τη σειρά τους διέψευσαν και οι συνάδελφοί μας στο βρετανικό Top Gear.

Έτσι λοιπόν, δύο hot-hatches η Mercedes-AMG A35 και το Volkswagen Golf R που τροφοδοτούνται με τούρμπο κινητήρα 2 λίτρων απόδοσης λίγο πάνω από τους 300 ίππους και βάρος αμαξώματος στα 1.500 κιλά, βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης με δύο άλλα αυτοκίνητα του Volkswagen Group - το Cupra Ateca και το Audi SQ2, που «μοιράζονται» τον ίδιο κινητήρα ( 2.0 TSI) με το… το Golf R. Το ποιος κερδίζει; Η αλήθεια είναι πώς περιμέναμε περισσότερα από τα hot-hatches, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα SUV κατέβασαν τον χρόνο για το 0-100 km/h κάτω από τα 5 sec…

Όμως περισσότερα επί της οθόνης:

Πηγή: Top Gear