2022 Mini Countryman: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τις αλλαγές που θα υποστεί


To Mini Countryman νέας γενιάς σχεδιάζεται για το 2023 με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις και σήμερα μπορούμε να σας δείξουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 31/10/2021

Εάν η νέα και τρίτη γενιά του Mini Countryman σας φαίνεται μεγαλύτερη, έχετε απόλυτο δίκιο, καθώς η επόμενη γενιά θα εξελιχθεί από crossover σε SUV χάρη στη στενή μηχανολογική σχέση της με την νέα BMW X1.

Η BMW X1 και το νέο Mini Countryman θα βασίζονται και οι δύο στη νέα πλατφόρμα FAAR της γερμανικής φίρμας, που δίνει πολλές επιλογές σε κινητήρια σύνολα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικές εκδόσεις PHEV και πλήρως ηλεκτρικές παραλλαγές να κατασκευάζονται στην ίδια πλατφόρμα. Αυτός είναι και ο λόγος που το νέο Mini Countryman θα μεγαλώσει κατά αρκετά χιλιοστά σε σχέση με το σημερινό. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το νέο Countryman θα έχει αυξημένο μήκος κατά περίπου 20 εκατοστά.

Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα FAAR σημαίνει επίσης ότι το νέο Countryman θα είναι διαθέσιμο και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση αυτή τη φορά, γεγονός που έχουν ήδη επιβεβαιώσει οι BMW/Mini. Το πιθανότερο είναι ότι με αυτή την εξέλιξη, η plug-in υβριδική έκδοση PHEV δεν θα έρθει με τη νέα γενιά.

Το μεγαλύτερο μέγεθος θα κάνει φυσικά την καμπίνα πιο ευρύχωρη, ειδικά για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε λίγο περισσότερο χώρο για τις αποσκευές.

Οι επιλογές κινητήρα θα μοιράζονται φυσικά με την BMW X1 όταν έρθει η ώρα για το ντεμπούτο της το 2023.

Οι φήμες αναφέρουν επίσης ότι ίσως θα υπάρξει μια "Coupe" έκδοση του Countryman που θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη και θα επαναφέρει το όνομα Paceman.

Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία της Γερμανίας θα είναι αυτό που θα παράγει τόσο τη νέα BMW X1, όσο και το Mini Countryman.