Alfa Romeo Tonale: Ένα βήμα πριν την αποκάλυψη


Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Alfa Romeo Tonale πριν από την μεγάλη αποκάλυψή της στις 8 Φεβρουαρίου.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 1/2/2022

Η αποκάλυψη της Alfa Romeo Tonale είναι προ των πυλών και μία εβδομάδα πριν από το επίσημο ντεμπούτο της στις 8 Φεβρουαρίου, διέρρευσαν κι άλλες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Χάρη στις πολλές κατασκοπευτικές λήψεις, τα teaser, τις διαρροές και τα επίσημα πρωτότυπα οχήματα που έχουμε δει από τότε που το SUV άρχισε τις δοκιμές, έχουμε μια αρκετά καλή ιδέα για το πώς θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής.

Το μπροστινό μέρος θα ξεχωρίζει από τους χαρακτηριστικούς προβολείς LED τριών στοιχείων που συνδυάζονται με την κλασική μάσκα με το θυρεό της Alfa Romeo. Χαμηλότερα, ο προφυλακτήρας θα διαθέτει ένα μεγάλο άνοιγμα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος και πλαισιώνεται από εισαγωγές αέρα και στις δύο πλευρές.

Τα πίσω φώτα διαθέτουν ένα παρόμοιο μοτίβο τριών στοιχείων με τους εμπρός προβολείς, και όπως συμβαίνει με πολλά σύγχρονα μοντέλα, συνδέονται με μια φωτεινή μπάρα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αμαξώματος. Συνολικά, η σχεδίαση του ιταλικού SUV περιμένουμε πως θα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο μοντέλο, απλώς με πιο ρεαλιστικές αναλογίες που τηρούν τις απαιτήσεις παραγωγής και ασφάλειας.

Όσον αφορά την ισχύ, η Tonale αναμένεται να χρησιμοποιεί ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης δανεισμένο από το Jeep Compass 4xe. Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,4 λίτρων που συνδυάζεται με έναν πίσω ηλεκτροκινητήρα και ανάλογα με τη διαμόρφωση, αποδίδει έως και 237 ίππους και 270 Nm ροπής, αν και αυτά τα νούμερα πιθανότατα θα είναι υψηλότερα για την Tonale, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, ήθελε καλύτερες επιδόσεις για το ιταλικό SUV.

Μετά το ντεμπούτο της στις 8 Φεβρουαρίου, η Tonale θα κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι του 2022.