Audi Q9 (2022): Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το μεγαλύτερο SUV της Audi


Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του επερχόμενου Audi Q9 είναι στη διάθεσή μας και σας τις παρουσιάζουμε. Όλες οι πληροφορίες για τη ναυαρχίδα των SUV της Audi.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 29/10/2021

Οι φήμες για ένα μεγαλύτερο SUV της Audi υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό και κατά τη χειμερινή περίοδο δοκιμών τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα του Audi Q9 έκαναν την εμφάνισή τους. Προς το παρόν, είναι η πρώτη φορά που έχουμε πραγματικά χειροπιαστές αποδείξεις για το μεγαλύτερο SUV της Audi.

Αυτή τη φορά εντοπίσαμε αυτό το μεγάλο και πλήρως καμουφλαρισμένο SUV της  Audi στις Αυστριακές Άλπεις όπου εκτελούσε δοκιμές εξέλιξης.

Όπως φαίνεται, το επερχόμενο Audi Q9 θα αποκτήσει ένα μεγάλο και αρκετά ψηλό αμάξωμα, για να ταιριάζει φυσικά με την ονοματοδοσία που δίνει στα μοντέλα της η Audi.

Προηγούμενες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει έκαναν λόγο για ένα Q9 που θα αποκτούσε ένα πιο κουπέ αμάξωμα, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες από τη Γερμανία λένε ότι το Q9 θα ανταγωνιστεί την BMW X7 και τη Mercedes GLS με πιο κλασικό σχήμα SUV με 7 θέσεις και μεγάλο πορτμπαγκάζ.

Ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αναμένεται να εξοπλίζει το Audi Q9 με κινητήρες TFSI e. Το αν ο θερμικός κινητήρας των θα είναι ο V6 των 3,0 λίτρων, όπως στα κινητήρια σύνολα 55 TFSI e και 60 TFSI e του Audi Q7 ή μια μεγαλύτερη μονάδα βενζίνης με έναν V8 4,0 λίτρων μένει να φανεί.

Το λανσάρισμα του μεγάλου plug-in υβριδικού SUV της Audi αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2022. Με βάση όσα γνωρίζουμε έως τώρα, προβλέπεται να είναι ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει μόνο στην Κίνα, αλλά αυτό ίσως αλλάξει τελικά και δούμε το Q9 και στην Ευρώπη.