Αυτή είναι η νέα υβριδική Ferrari F171 που αποδίδει 700 ίππους!


Για πρώτη φορά μετά τη θρυλική Dino θα υπάρξει ξανά ένας κινητήρας V6 σε Ferrari, αλλά αυτή τη φορά με βοήθεια από την υβριδική τεχνολογία.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 31/5/2021

Με τον κωδικό F171, η νέα Ferrari θα χρησιμοποιήσει ένα νέο, προηγμένο, διπλού turbo V6 κινητήρα 3,0 λίτρων, που θα λειτουργεί μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα. Για την ώρα οι Ιταλοί κρατούν τη συνολική ισχύ ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει αρκετή ισχύς με τις υποθέσεις για ισχύ 700 ίππων να γίνονται ολοένα και πιο πειστικές.

Σε αντίθεση με την SF90 Stradale, η F171 λέγεται ότι θα είναι πισωκίνητη με τον ηλεκτρικό κινητήρα να βοηθά στην ενίσχυση της ισχύος, την ροπή και τα καθήκοντα εξάλειψης του turbo lag. Η ηλεκτρική αυτονομία θα περιορίζεται σε περίπου 25-30 χλμ. Ο νέος κινητήρας θα βρει τελικά το δρόμο του και στη νέα Ferrari Purosangue, το πρώτο SUV της φίρμας. Όπως μπορούμε να δούμε, το αμάξωμα της F171 καλύπτεται με βαρύ καμουφλάζ με μερικά ψεύτικα εξαρτήματα.

Αυτό που μπορούμε επίσης να δούμε είναι ότι οι ορατές εξατμίσεις είναι κι αυτές ψεύτικες καθώς οι πραγματικές βρίσκονται στη μέση του αυτοκινήτου. Το ντεμπούτο της F171 έχει οριστεί για το τέλος του 2021 και μέχρι τότε θα γνωρίζουμε επίσης το πραγματικό όνομα για αυτή τη νέα Ferrari. Το ερώτημα είναι εάν η Ferrari θα αφήσει τελικά το όνομα Dino να αναστηθεί.