Αυτή η Mercedes CLE Coupe PHEV έχει κάτι το διαφορετικό από τις υπόλοιπες (photos)


Ακόμα και κάτω από το βαρύ καμουφλάζ στο έντονα χιονισμένο τοπίο, η συγκεκριμένη έκδοση της Mercedes δεν κρύβει το στοιχείο που τη διαφοροποιεί.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 2/12/2022

Η Audi δεν είναι η μόνη που ξεκίνησε τη χειμερινή σεζόν δοκιμών καθώς εντοπίσαμε και τη συγκεκριμένη Mercedes CLE Coupe στα χιόνια.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, με το βαρύ καμουφλάζ, είναι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, αλλά όχι AMG. Τα χαρακτηριστικά του «προδόθηκαν» από την κίτρινη «βούλα» στο πίσω τζάμι και φυσικά τη θύρα φορτιστή στη δεξιά πλευρά του πίσω προφυλακτήρα.

Τα παραπλανητικά καλύμματα κρύβουν τις πιο λεπτές σχεδιαστικές λεπτομέρειες του coupe, αλλά η εμφάνιση του αυτοκινήτου συμβαδίζει με την υπόλοιπη γκάμα της Mercedes, με τη μάσκα να πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς. Αντίθετα, δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Όπως γνωρίζουμε, η CLE θα αντικαταστήσει τις coupe και convertible εκδόσεις τόσο της C-Class όσο και της E-Class, προκειμένου να μειωθεί η γκάμα των μοντέλων. Έτσι, αντί να έχουμε 4 μοντέλα θα μείνουν 2. Κάτι αναμενόμενο, καθώς υπολείπονται αρκετά σε πωλήσεις σε σχέση με τα SUV και crossover.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις plug-in εκδόσεις, η Mercedes αποφάσισε να τοποθετήσει τη θύρα φορτιστή στο πίσω αριστερό φτερό στα 4θυρα μοντέλα, όπως τα sedan και τα estate, αλλά και στα SUV. Την ίδια στιγμή, όμως, στα σπορ 2θυρα μοντέλα όπως η SL, η GT και τώρα η CLE, η θύρα του φορτιστή τοποθετείται στη δεξιά πλευρά του πίσω προφυλακτήρα.

Οι λεπτομέρειες των κινητήριων συνόλων παραμένουν ακόμα μυστικές, αλλά πιθανότατα η CLE θα δανειστεί κινητήρες από την C-Class, από τη στιγμή που μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα MRA-2. Η C 300e συνδυάζει έναν turbo κινητήρα 2,0 L με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστική ισχύ 313 PS και ροπή 550 Nm.

Η Mercedes θα προσφέρει στη CLE διάφορες επιλογές κινητήρων, όπως και η C-Class. Έχουμε ήδη εντοπίσει δύο εκδόσεις AMG, με την πιο «καυτή» υβριδική CLE 63 να μοιράζεται πιθανότατα ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με την AMG C63 S E Performance των 680 PS.

Η παρουσίασή της αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2023.