Αυτό είναι το επόμενο ηλεκτρικό Hyundai Kona!


Έχουμε δει πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου Hyundai Kona από την πρώτη του εμφάνιση την 1η Φεβρουαρίου, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και την ηλεκτρική έκδοση. 

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 8/8/2022

Το πρωτότυπο εθεάθη στη Γερμανία έξω από το τεχνικό κέντρο Hyundai / Kia μαζί με ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το ηλεκτρικό Kona με την κωδική ονομασία SX2 EV έχει τη θύρα φορτιστή του μπροστά, όπως και στην τρέχουσα έκδοση. Η Kia δημοσίευσε τις λεπτομέρειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης της επόμενης γενιάς Kia Niro EV τον Φεβρουάριο του 2022 για την ευρωπαϊκή αγορά και δεδομένου ότι το Niro EV είναι ο ξάδερφος του Kona Electric, αναμένουμε ότι οι ίδιες αναβαθμίσεις είναι πιθανό να εφαρμοστούν στο crossover της Hyundai.

Το Niro EV του 2022 προσφέρει μπαταρία 64,8 kWh, μια αμελητέα αύξηση από 64 kWh στο μοντέλο του 2021. Ακόμα κι αν υπάρχει ακόμα πολύ καμουφλάζ στο αυτοκίνητο, είμαστε σίγουροι ότι το νέο Kona θα έχει κάποιες στυλιστικές επιρροές από το μεγαλύτερο Tucson. Μια γρήγορη ματιά στην καμπίνα στις προηγούμενες φωτογραφίες μας έδειχνε μια ψηφιακή οθόνη μπροστά στον οδηγό και αυτή τη φορά μπορούμε να δούμε ότι θα έχει το ίδιο μέγεθος όπως στο Ioniq 5 από την εμφάνισή της.

Μπορούμε επίσης να δούμε τους αεραγωγούς κάτω από την οθόνη, όπως ακριβώς βρίσκουμε στο Ioniq 5, υποδεικνύοντας ότι πολλά νέα μοντέλα Hyundai, συμπεριλαμβανομένου του Kona, θα ακολουθήσουν αυτή τη σχεδιαστική γλώσσα για το εσωτερικό. Το ντεμπούτο θα πρέπει να γίνει το 2023.