BMW M2: Με νέα διαφορετική μάσκα


Η BMW αποκάλυψε την νέα Σειρά 2 κουπέ στις αρχές του τρέχοντος μήνα και ήδη οι φήμες και οι διαρροές για την κορυφαία και ισχυρότερη M2 έχουν πάρει φωτιά. 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 23/7/2021

Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας BMW M2 G87 δείχνουν την κλασική μάσκα με τα νεφρά για πρώτη φορά να έχει διαφορετική εμφάνιση δημιουργώντας μία οπτική διαφοροποίηση από την κλασική κουπέ σειρά, όπως συμβαίνει και στη Σειρά 3 με την Μ3 να έχει υιοθετήσει την μεγαλύτερη μάσκα της Μ4.

Πέρα από τη διαφορετική πιο τετράγωνη εμφάνιση της εμπρός μάσκας, η BMW φαίνεται να δίνει στην κορυφαία Μ2 πιο επιθετικές και μεγάλες εισαγωγές αέρα. Οι διαφορετικοί καθρέφτες των Μ εκδόσεων παρόμοιοι με αυτούς της Μ240 είναι και εδώ παρόντες, όπως και το σπόιλερ στο πίσω μέρος. Πίσω βλέπουμε τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, όπως και τους μεγάλους τροχούς με τη χαμηλωμένη ανάρτηση να δίνουν την απαραίτητη σπορ αίσθηση.    

Η νέα Μ2 τεχνικά θα μοιράζεται πολλά με τις νέες M3/M4. Η ισχύς θα προέρχεται από τον πασπαρτού πλέον 6κύλινδρο σε σειρά twin turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων που θα παρέχει ισχύ κοντά στους 490 ίππους σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και ακόμα παραμένει μυστήριο το αν θα δούμε και χειροκίνητη επιλογή στη μετάδοση πέρα από το κλασικό αυτόματο κιβώτιο της BMW που διατίθεται με όλες τις εκδόσεις της Σειράς 2 κουπέ.

Η Μ2 με τον κωδικό G87 αναμένεται να λανσαριστεί στο τέλος του 2022 και να έρθει στην αγορά το 2023.