BMW M3 Touring: Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση


Έναν μήνα πριν την επίσημη αποκάλυψή της, οι άνθρωποι της BMW εξακολουθούν να κάνουν δοκιμές εξέλιξης στην M3 Touring και ο συνεργάτης φωτογράφος μας δεν έχασε την ευκαιρία. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 27/5/2022

Η BMW ανακοίνωσε ότι η M3 Touring θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο Φεστιβάλ του Goodwood το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23-26 Ιουνίου. Ενώ τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας προγραμματίζουν τις λεπτομέρειες για την εκδήλωση, οι οδηγοί-εξελικτές της συνεχίζουν το έργο τους για να καθαρίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, αναφορικά με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Ως γνωστόν, για πρώτη φορά στην πενηντάχρονη ιστορία του το τμήμα «Motorsport» της BMW ασχολήθηκε με την εξέλιξη και δημιουργία ενός οχήματος με station wagon αμάξωμα. Το είχε προσπαθήσει το 2000 με τη δημιουργία ενός αντίστοιχου οχήματος της τότε γενιάς της M3 αλλά η προσπάθειά τους έμεινε μόνο στην κατασκευή μόνο ενός πρωτότυπου.

Η M3 Touring είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που φέρει το σήμα του συγκεκριμένου τμήματος και ίσως υπάρξει και συνέχεια εάν η εμπορική πορεία της είναι καλή. 

Με αυτή, η BMW θα ανταγωνιστεί ευθέως τόσο το Audi RS4 Avant όσο και τη Mercedes-AMG C63 Estate. Τα δύο τελευταία μοντέλα υπάρχουν στην αγορά πολλά χρόνια –ιδίως σε ό,τι αφορά στο δημιούργημα της Audi– και η BMW μοιάζει σαν να «έμεινε πίσω» σε σχέση με ένα αντίστοιχο station wagon με επιδόσεις supercar.

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε την M3 Touring με ελαφρύ καμουφλάζ και να διακρίνουμε το γενικότερο στυλ σχεδίασης του αμαξώματός της. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κάλυψη, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι «μυώδες», με εκτεταμένους θόλους και ογκώδεις προφυλακτήρες.

Στον εμπρός από αυτούς βλέπουμε τα μεγάλα ανοίγματα για την ψύξη του τρίλιτρου σε σειρά twin turbo κινητήρα, ενώ πίσω τα δύο ζεύγη των διπλών απολήξεων της εξάτμισης τοποθετημένα προς το κέντρο. Στην φωτογραφία από το εσωτερικό του πρωτότυπου οχήματος μπορούμε να διακρίνουμε τις μεγάλες οθόνες στο ταμπλό, οι οποίες είναι κυρτές, καθώς και τους σχετικά μεγάλους σε διάσταση μοχλοδιακόπτες στο τιμόνι για να αλλάζει ο οδηγός σχέσεις στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων που θα διαθέτει η M3 Touring.