Δείτε πρώτοι το εσωτερικό της νέας Mercedes GLC - Tι αλλάζει


Και με έκδοση AMG για σούπερ επιδόσεις η νέα GLC. Πότε έρχεται, τι θα γίνει με την coupe έκδοσή της.

  • Photos: CarPix
  • 29/12/2021

Με το προγραμματισμό λανσαρίσματος να έχει ορισθεί προς τα τέλη του 2022 (σε κάποιες αγορές το 2023), το πολυτελές Mercedes GLC δοκιμάζεται εντατικά αυτή την εποχή, από όπου και οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε. Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του συνεργάτη μας κατάφερε να αποθανατίσει το εσωτερικό, για το οποίο ομολογούμε, πώς δεν μας προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη καθώς μας θύμισε πολύ εκείνο τη C-Class, που με τη σειρά του έχει αναφορές από τη ναυαρχίδα S-Class.

Από όσα λοιπόν μπορούμε να δούμε, υπάρχει μια νέα ψηφιακή οθόνη στον πίνακα των οργάνων, όπως και μια μεγαλύτερη στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα του infotainment. Το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέρη του εσωτερικού (ταμπλώ-πόρτες) είναι καλυμμένα με μαύρο ύφασμα δεν έδωσε τη δυνατότητα για περισσότερες αποκαλύψεις.  

Σε ότι αφορά το αμάξωμα, το καμουφλάζ είναι έντονο, ωστόσο είναι προφανές πώς η Mercedes δεν θα αλλάξει δραματικά την σχεδιαστική γραμμή της υπάρχουσας γενιάς, όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι οι διαστάσεις του έχουν μεγαλώσει. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο για τους εσωτερικούς χώρους και τις ανέσεις που θα προσφέρει η νέα GLC.

Το πολυτελές γερμανικό SUV εδράζεται στην πλατφόρμα Modular Rear Architecture της Mercedes, όπως επίσης και η νέα C-Class.

Είναι κάτι περισσότερο από πιθανόν, πώς θα μοιράζονται και τα κινητήρια σύνολα, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πώς πρέπει να αναμένουμε και μια έκδοση με το σηματάκι της AMG για τους λάτρεις της υψηλής απόδοσης.

Σειρά για αντίστοιχες αλλαγές θα πάρει οσονούπω και το GLC Coupe, για το οποίο όταν έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε.