Δείτε πρώτοι το νέο Hyundai Ioniq 6!


Το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας Ioniq της Hyundai είναι το επερχόμενο Ioniq 6 που ετοιμάζεται για να παρουσιαστεί στο τέλος του 2022. Δείτε αποκλειστικά τις πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER USA
  • 12/1/2022

Η Hyundai ακολουθεί πιστά το πρόγραμμά της και ετοιμάζει το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας Ioniq που δεν είναι άλλο από το επερχόμενο Ioniq 6. Το μεγαλύτερο αδερφάκι του Ioniq 5 πρόκειται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2022 και να είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2023.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Ioniq 6 δεν θα είναι άλλος από το πλέον επιτυχημένο Tesla Model 3 και για αυτό το λόγο οι Κορεάτες υιοθέτησαν ένα χαμηλό σεντάν αμάξωμα με ρέουσες γραμμές, αντίθετα με τις πολλές γωνίες του Ioniq 5 και την SUV φιλοσοφία του επερχόμενου 7θέσιου Ioniq 7 που θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα.

Hyundai Prophecy concept
Hyundai Prophecy concept

Ο σχεδιασμός τουνέου Ioniq 6 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο Prophecy concept του 2020, το οποίο και ήταν ο προάγγελος του. Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες, διατηρούνται οι αναλογίες του πρωτότυπου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω. Αν και όλη η φιλοσοφία του μοντέλου είναι μακριά από την boxy και γωνιώδη εμφάνιση του Ioniq 5, το αδελφό 6 βγάζει μία επίσης πολύ φουτουριστική εικόνα. Ιδιαίτερα φουτουριστικοί φαίνεται πως είναι και οι εμπρός και πίσω προβολείς.

Photos: Car And Driver USA
Photos: Car And Driver USA

Τεχνικά, περιμένουμε πως το Ioniq 6 θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP του Ομίλου Hyundai, την οποία χρησιμοποιούν επίσης τα Ioniq 5 και KIA EV6. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα είναι παρόμοια και τα ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης. Υπενθυμίζουμε πως το Ioniq 5 έρχεται με εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 170, 235 έως και 306 ίππων. Η μπαταρία του έχει ενεργειακή χωρητικότητα 58 kWh ή 77,4 kWh για την έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία.

Photos: Car And Driver USA
Photos: Car And Driver USA

Οι μπαταρίες των 800 volt δίνουν τη δυνατότητα στο μοντέλο της Hyundai να φορτίζεται σε ταχυφορτιστές 350 kW. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειάζεται 18 μόλις λεπτά για να φορτίσει από το 10 στο 80%, ενώ με μόλις 5 λεπτά φόρτισης θα προσφέρει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Όπως ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία την περασμένη χρονιά, η μπαταρία του Ioniq 6 θα έχει χωρητικότητα 73,0 kWh, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η πρώτη θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 218 ίππων, ενώ η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη, επομένως με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα και θα παράγει συνδυαστική ισχύ 313 ίππων. Όσον αφορά την αυτονομία, ο στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τα 480 χιλιόμετρα.

Εικόνες από το εσωτερικό του Ioniq 6 δεν έχουμε ακόμα, αλλά περιμένουμε να δούμε την ίδια lounge και μινιμαλιστική αισθητική που γνωρίσαμε από το Ioniq 5.