Δείτε την Mercedes-AMG Project One σε δοκιμές στο Nurburgring! (video)


Η Mercedes-AMG Project One με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 της Mercedes-AMG Petronas από τα μονοθέσια της Formula 1 πιάστηκε να κάνει γύρους δοκιμών στο Nurburgring.?

  • 26/5/2021

Η Mercedes-AMG Project One ετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό και οι πρώτες παραδόσεις σε  πελάτες υπολογίζεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Ένα ελαφρά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο πιάστηκε στο φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί γύρους δοκιμών στο Nurburgring.

Γνωρίζαμε φυσικά ότι το Project One θα είναι πολύ γρήγορο και στο βίντεο, φαίνεται ότι ο οδηγός του περνά από μερικές από τις πιο δύσκολες στροφές της θρυλικής πίστας με εντυπωσιακή ταχύτητα. Όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται έτοιμο να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ γύρου για στη διάσημη γερμανική πίστα.

Ακόμη και η ίδια η Mercedes έχει παραδεχθεί ότι το να έχει έτοιμο για χρήση στο δρόμο και σε αυτοκίνητο παραγωγής το σύστημα κινητήρα και μετάδοσης της Formula 1 ήταν πολύ πιο δύσκολο από το αναμενόμενο.

Όπως γνωρίζουμε, η Mercedes-AMG Project One διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1,6 λίτρων με αυτόν της Mercedes-AMG Petronas από τα μονοθέσια της Formula 1 της υβριδικής εποχής, ήτοι του 2016. Έχουν γίνει διάφορες αλλαγές βέβαια, ώστε να λειτουργεί στο δρόμο, όπως η μείωση του ορίου στροφών στις 11.000 σ.α.λ. Στο αυτοκίνητο παραγωγής Project One μάλιστα, αυτός ο κινητήρας θα λειτουργεί παράλληλα με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες για απόδοση συνδυαστικά περισσότερων από 1.000 ίππων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mercedes-AMG One: Χωρίς καμουφλάζ το hypercar των 1.200 PS και των €2,2 εκατ.!