Δείτε το hot hatch Hyundai Ioniq 5 N λίγο πριν αποκαλυφθεί (photos)


Η έκδοση επιδόσεων του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5 μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ για να παρουσιαστεί, έχοντας ισχύ μεταξύ 580 PS και 620 PS.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 6/11/2022

Η Hyundai φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του ηλεκτρικού hot hatch Ioniq 5 N και είχαμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε στο Nurburgring ένα από τα πρωτότυπα που δοκιμάζονται.

Αν και το καμουφλάζ είναι αυξημένο σε σχέση με το παρελθόν, το Ioniq 5 N σε αυτές τις φωτογραφίες δείχνει ότι είναι ένα έτοιμο αυτοκίνητο παραγωγής. Αυτό είναι πιο διακριτικό στην απόχρωση του γκρι, αλλά στην Ν. Κορέα έχουν δει ακόμη και αυτοκίνητα προπαραγωγής στο τυπικό N-Blue χρώμα.

Αυτό το πρωτότυπο φαίνεται να έχει τους προβολείς που θα έχει το αυτοκίνητο παραγωγής. Κρίνοντας από προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις, το Ioniq 5 N δεν θα έχει τόσο μεγάλες μπροστινές εισαγωγές αέρα όσο υποδηλώνει το ύφασμα που καλύπτει το αμάξωμα.

Περνώντας στο πλάι, δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το «απλό» Ioniq 5, με εξαίρεση την απόσταση από το έδαφος, που όπως μοιάζει λογικό, είναι μειωμένη. Οι ζάντες έχουν μαύρο φινίρισμα, σε ακτινωτό σχέδιο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δαγκάνες των φρένων έχουν ασημί χρώμα μπροστά και κόκκινο πίσω.

Οι μηχανικοί της Hyundai καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του πίσω μέρους. Ωστόσο μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι τα φωτιστικά σώματα φαίνονται ίδια με αυτά ενός τυπικού Ioniq 5, ενώ στο τελείωμα της οροφής, ξεχωρίζει η μεγαλύτερη αεροτομή.

Ο εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλος της Hyundai, Albert Biermann, έδωσε πρόσφατα ορισμένες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Αν και ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προδιαγραφές του κινητήριου συνόλου, αναμένεται να διαθέτει ισχύ που θα κυμαίνεται μεταξύ 580 PS και 620 PS. Όσο για την μπαταρία, θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 77,4 kWh.

Επιπλέον, ο Biermann τόνισε ότι θα διαθέτει Drift Mode που θα δίνει προτεραιότητα στη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα, ώστε να μπορεί να κινείται και με το πλάι.

Η πρεμιέρα του Ioniq 5 N αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2023, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Θα μπορούσε, πάντως, να κυκλοφορήσει στην αγορά ως μοντέλο 2024.