Δύο Bentley Continental εντυπωσιάζουν... για τους λάθος λόγους! (photos)


Τόσο η coupe όσο και η convertible έκδοση της Continental δοκιμάζονται στα χιόνια και φέρουν μία προσθήκη που κλέβει την παράσταση.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 20/1/2023

Έχοντας παρουσιαστεί το 2018, οι Bentley Continental GT και GTC 3ης γενιάς έχουν φτάσει στο σημείο εκείνο στο οποίο χρειάζονται «φρεσκάρισμα» και η βρετανική φίρμα το γνωρίζει καλά.

Πέρυσι σας παρουσιάσαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες τόσο από την coupe facelift έκδοση όσο και από την αντίστοιχη convertible και τώρα επανερχόμαστε με νέο πακέτο φωτογραφιών και για τις δύο εκδόσεις ταυτόχρονα. Τις εντοπίσαμε στα χιόνια, σε δύσκολες, καιρικά, δοκιμές.

Αυτό που παρατηρούμε αμέσως είναι η νέα σχεδίαση τόσο των εμπρός όσο και των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Επιπλέον, τροποποιημένη είναι η μάσκα αλλά και οι δύο προφυλακτήρες, ενώ ανασχεδιασμένες είναι και οι απολήξεις της εξάτμισης, εμπνευσμένες από τις εκδόσεις Speed και Mulliner.

Μη σας ξεγελά η… πομπώδης μπάρα LED που είναι τοποθετημένη εμπρός. Η παρουσία της είναι προσωρινή, προκειμένου να βοηθήσει την ορατότητα τη νύχτα. Συνολικά, δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές στο αμάξωμα, αλλά μπορεί αυτό να αλλάξει μέχρι την παρουσίαση.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα φωτογραφιών από το εσωτερικό των Continental, ωστόσο οι ελάχιστες ματιές που μπορέσαμε να ρίξουμε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν περιμένουμε ιδιαίτερες αλλαγές. Έτσι, πιθανότατα στο μοντέλο παραγωγής θα συναντήσουμε έναν «γνωστό» ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, ήδη γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει plug-in hybrid έκδοση, στο πλαίσιο του σχεδίου της Bentley να εξηλεκτρίσει (πλήρως ή με plug-in εκδόσεις) τη γκάμα της μέχρι το 2026.

Η ανανεωμένη σειρά Bentley Continental, με τις PHEV εκδόσεις, αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα φέτος, ενώ πιθανότερα οι αμιγώς θερμικές εκδόσεις να καθυστερήσουν λίγο περισσότερο.