Είναι αυτή η σκληροπυρηνική έκδοση του Audi R8 λίγο πριν το «κύκνειο άσμα»;


Ένα περίεργο πρωτότυπο με κίνηση στους πίσω (;) τροχούς, αεροδυναμικά βοηθήματα και συστήματα τηλεμετρίας δοκιμάζεται στα χιόνια!

  • Photos: CARPIX
  • 11/1/2022

Δοκιμές σε ένα τροποποιημένο με αεροβοηθήματα R8 πραγματοποιεί αυτές της μέρες στα χιόνια η Audi. Από τις φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ, καθώς δεν υπήρχε λόγος, μια και τα αεροδυναμικά εξαρτήματα χρησιμοποιήθηκαν στο υπάρχον R8, μπορούμε να δούμε κάποιες διαφοροποιήσεις (αισθητικές) στο εμπρός μέρος.

Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα μεταλλικό καλώδιο κολλημένο με ταινία στο άνω μέρος της κεντρικής κολώνας, ενώ ακόμη ένα καλώδιο υπάρχει στη δεξιά πλευρά, μαζί με μια κεραία στο πλαϊνό τζάμι. Τα καλώδια καταλήγουν στο εσωτερικό, κάτι που μας κάνει να πιθανολογούμε πώς αποτελούν μέρος συστήματος τηλεμετρίας, συγκεντρώνοντας πολύτιμα στοιχεία για το πώς συμπεριφέρεται αυτό το R8 σε extreme συνθήκες.

Το γεγονός ότι οι εμπρός τροχοί δεν έχουν «λερωθεί» με χιόνι, μας κάνει να πιστεύουμε πώς πρόκειται για πισωκίνητη έκδοση που δοκιμάζεται σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Σταχυολογώντας, και με δεδομένο πώς η Audi έχει ήδη εκδηλώσει την επιθυμία της για μια special edition του υπάρχοντας R8 λίγο πριν την απόσυρσή του και τις πληροφορίες που θέλουν τη δημιουργία μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) για χρήση σε πίστα, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πώς πρόκειται για αυτό το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το σίριαλ με το περίεργο R8 θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, οπότε μείνετε συντονισμένοι μια και ο κατασκοπευτικός φακός του συνεργάτη μας θα είναι στραμμένος πάνω του.