Εξελίσσεται το νέο EV9 SUV της Kia!


Το KIA EV9 θα είναι το μελλοντικό μεγάλο και πλήρως ηλεκτρικό SUV της Kia, το οποίο πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του το 2023.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 18/7/2022

Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ως concept το 2021 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και τα αυτοκίνητα παραγωγής άρχισαν να δοκιμάζονται σε σχήμα πρωτοτύπου. Όπως μπορούμε να δούμε, η σχεδίαση θυμίζει πολύ την ιδέα, ακόμη και αν είναι ελαφρώς ήπια. Το SUV 3 σειρών θα είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, μήκους σχεδόν 5 μέτρων, πλάτους λίγο πάνω από 2 μέτρα και ύψους 1,80 μέτρων, αλλά θα εξακολουθεί να μπορεί να κάνει 0-100 km/h σε περίπου 5 δευτερόλεπτα σύμφωνα με την Kia. Και ακόμη και με αυτούς τους εντυπωσιακούς αριθμούς επιδόσεων, η αυτονομία αναμένεται να είναι περίπου 540 km.

Εάν αυτά τα στοιχεία απόδοσης ισχύουν μόνο για την έκδοση GT, δεν είναι γνωστό προς το παρόν. Έκδοση GT; Ναι, όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί από την Kia, κάθε μοντέλο της σειράς Kia EV θα έχει μια έκδοση GT. Και με την τελευταία πλατφόρμα της Kia, η φόρτιση υψηλής ταχύτητας είναι επίσης στο επίκεντρο. Ο χρόνος φόρτισης για εμβέλεια 100 km θα είναι μόλις 6 λεπτά. Για πρώτη φορά στα μοντέλα Kia θα είναι δε εφικτή η ενημέρωση λογισμικού over-the-air (OTA) και οι υπηρεσίες Feature on Demand (FoD) που επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν επιλεκτικά λειτουργίες λογισμικού.

Το Kia EV9 θα διαθέτει επίσης AutoMode, το επερχόμενο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας. Αυτό θα σηματοδοτήσει την έναρξη της δεύτερης φάσης στον αυτόνομο τεχνολογικό οδικό χάρτη της Kia. Το Kia EV9 SUV, που ονομάζεται εσωτερικά MV, θα παρουσιαστεί το 2023 και αναμένεται να τιμάται 50.000 $ στις ΗΠΑ.