Εντατικές δοκιμές για την Porsche 718 Boxster Spyder RS στο Nurburgring


Το νέο σκληροπυρηνικό roadster από την Στουτγκάρδη έχει μέγιστη ισχύ που υπολογίζεται στους 493 ίππους, εκρηκτικές επιδόσεις, αλλά και ζάντες με ένα μπουλόνι, όπως τα racing cars!

  • 20/8/2022

Η Porsche 718 Boxster Spyder RS εντοπίστηκε να κάνει γύρους στην διάσημη πίστα του Nurburgring και φτάνει στα όρια της.

Αυτή τη φορά το roadster της Porsche "συνελήφθη" χωρίς την κουκούλα και έτσι φάνηκαν τα προσκέφαλα των καθισμάτων που πάνω τους αναγράφεται η λέξη «Weissach».

Το Weissach Package που προσφέρθηκε για πρώτη φορά για το supercar 918 Spyder πριν από αρκετά χρόνια, διαθέτει ελαφριά εξαρτήματα προκειμένου να μειώνεται το συνολικό βάρος αμαξώματος. Μέχρι τότε ήταν διαθέσιμο για εκδόσεις της σειράς 911 και η Porcshe είχε υπαινιχθεί ότι θα μπορούσε να το λανσάρει και σε άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του ντουέτου Boxster/Cayman και της Cayenne.

Εκτός από το λογότυπο Weissach στα καθίσματα, αυτό το πρωτότυπο φαίνεται να μην έχει δεχτεί αλλαγές από την προηγούμενη φορά που εντοπίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό. Το RS υποδηλώνει μία αύξηση ισχύος στον κινητήρα. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας flat-six 4 λίτρων που προέρχεται από την Porsche 911 GT3 και βρίσκεται τοποθετημένος πίσω από τον οδηγό. Αναμένεται να αποδίδει περίπου 493 ίππους, ενώ η ισχύς θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Πολλές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις υπάρχουν επίσης. Απ' ό,τι φαίνεται, η Porsche έχει εγκαταστήσει μικρούς αεραγωγούς που βρίσκονται στην κορυφή του καπό, τροποποιημένα περιβλήματα εξαερισμού που στρέφονται προς τον κινητήρα που βρίσκεται στη κέντρο του αμαξώματος και μεγαλύτερους πλαϊνούς αεραγωγούς. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες τροποποιήσεις και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο πατάει πάνω σε ζάντες με ένα κεντρικό μπουλόνι.

Τέλος, η 718 Cayman GT4 RS επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα που φθάνει στα 315 km/h!