Επανασχεδίαση και νέοι κινητήρες για τη Mercedes-Benz GLE Coupe


Η Mercedes-Benz GLE Coupé επανασχεδιάστηκε και βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης καθώς θα διατίθεται και με νέους κινητήρες τεχνολογίας Plug-in Hybrid και mHEV. 

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 21/1/2022

H Mercedes-Benz πραγματοποιεί κοντά στον Αρκτικό Κύκλο τις χειμερινές δοκιμές των πρωτοτύπων της επανασχεδιασμένης GLE Coupé η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τα μέσα της χρονιάς και έπειτα. 

Στις φωτογραφίες από τη διαδικασία μπορούμε να δούμε στα καμουφλαρισμένα οχήματα ότι οι αλλαγές που αποφασίστηκαν για την SUV έκδοση της GLE θα εφαρμοστούν και στη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε νεαρότερους ηλικιακά πελάτες της γερμανικής εταιρείας.

‘Όπως βλέπουμε, οι αλλαγές εξωτερικά θα αφορούν στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, καθώς και στη διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα. Τα καλύμματα που υπάρχουν σε αυτά τα σημεία του κρύβουν τη νέα σχεδιαστική αισθητική που έχει αρχίσει να εφαρμόζει η Mercedes-Benz σε άλλα μοντέλα της. Η μάσκα δεν διαφοροποιείται σε σχέση με αυτή του υπάρχοντος μοντέλου, όμως ο εμπρός προφυλακτήρας δείχνει να έχει πιο αδρή και «επιθετική» διαμόρφωση.

Πέραν των αισθητικών αλλαγών, θα υπάρξουν και νέοι κινητήρες για την επανασχεδιασμένη GLE Coupé. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε, τόσο οι βενζινοκινητήρες όσο και οι πετρελαιοκινητήρες θα διαθέτουν πλέον σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, ενώ θα υπάρξει και Plug-in Hybrid εκδοχή της. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη και στην έκδοση με τον κινητήρα της Mercedes-AMG.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο εσωτερικό, η επανασχεδιασμένη GLE Coupé θα διαθέτει το νέο τιμόνι με μικροδιακόπτες αφής και καινούργιες ταπετσαρίες. Θα διατηρηθούν οι δύο έγχρωμες οθόνες, με την κεντρική να παραμένει διάστασης 12,3 ιντσών, όμως το σύστημα MBUX θα αναβαθμιστεί αναφορικά με τις δυνατότητες που θα προσφέρει στους επιβάτες.