Έρχεται η πιο hot και station wagon έκδοση της Mercedes AMG C63!


Η ολοκαίνουρια Mercedes AMG C63 Estate είναι προ των πυλών, όπως φαίνεται από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 18/6/2021

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της πανίσχυρης Mercedes AMG C63 στην πιο πρακτική έκδοση με το station wagon αμάξωμα δοκιμάζεται ξανά, λίγο πριν το λανσάρισμά του, στο Nürburgring.

Ακόμα και αν δε μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρεις από το μπροστινό μέρος της, αυτό είναι σίγουρο ότι θα είναι πανομοιότυπο με αυτό της 4θυρης AMG C63 με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα να δεσπόζουν κάνοντας την πιο άγρια σε εμφάνιση. Ξεχωρίζει η μάσκα με τις κάθετες γρίλιες πλέον όπως την είδαμε στη νέα C-Class, ενώ όπως συνηθίζουμε να βλέπουμε στα μοντέλα AMG, υπάρχουν οι πιο φουσκωμένοι προφυλακτήρες και τα φαρδύτερα πλευρικά μαρσπιέ.

Το κινητήριο σύνολο της νέας AMG C63 Estate θα είναι υβριδικό και αποτελείται από τον 4κύλινδρο 2λιτρο βενζινοκινητήρα (με κωδικό Μ139) των 400 ίππων και μαζί με τους 200 ίππους του ηλεκτρικού μοτέρ η παραγόμενη ισχύς φτάνει τους 550 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς από ένα 9τάτυχο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η επίσημη αποκάλυψη της AMG C63 Estate θα γίνει προς το τέλος του έτους, ενώ το εμπορικό της λανσάρισμα είναι προγραμματισμένο για το 2022.