Ετοιμάζει η Ford ένα πιο… hot Fiesta ST με περισσότερους από 200 ίππους;


Ένα πρωτότυπο Fiesta SΤ βασισμένο στην προ facelift έκδοση δοκιμάζει η Ford στο Nurburgring και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ετοιμάζει. Πρόκειται για μία ισχυρότερη έκδοση ή κάτι διαφορετικό;

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 26/11/2021

Οι άνθρωποι της Ford Performance έφεραν για δοκιμές στο Nurburgring μερικά Fiesta ST που βασίζονται στην προ facelift έκδοση του hot supermini του μπλε οβάλ. Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας υποδηλώνουν ότι η Ford ίσως ετοιμάζει μία ισχυρότερη έκδοση με την ονομασία Fiesta SΤ X.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως οι μεγαλύτεροι και διάτρητοι δίσκοι των φρένων και οι δαγκάνες σε χρυσοκίτρινο χρώμα αφήνουν να εννοηθεί ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πιο δυνατό Fiesta SΤ.

Επιπλέον, στο εμπρός μέρος η εισαγωγή αέρα αποκαλύπτει ένα μεγαλύτερο intercooler και πίσω έχει ανασχεδιαστεί ελαφρώς το σύστημα εξάτμισης με μεγαλύτερης διαμέτρου απολήξεις.

Η τεχνολογία υπάρχει από τη Ford για να φτιάξει ένα πιο δυνατό Fiesta SΤ και ο 3κύλινδρος τούρμπο 1.500άρης των 200 ίππων θα μπορούσε να κερδίσει μερικά άλογα παραπάνω με την προσθήκη της μικροϋβριδικής τεχνολογίας και να είναι ο ιδανικός κινητήρας για το ισχυρότερο Fiesta.