Ετοιμάζεται πυρετωδώς το νέο baby Jeep


Η Jeep επεκτείνει τη γκάμα της και αν πιστεύετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν μικρότερα από το Renegade κάνετε λάθος.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 2/7/2022

Η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα είναι ακόμη μικρότερο. Προς το παρόν, το ονομάζουμε Jeep Baby SUV του 2023, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η τελική έκδοση θα ονομάζεται κάπως αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση, το νέο μοντέλο αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και σήμερα μπορούμε να σας δείξουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες ορισμένων πρωτοτύπων.

Το Jeep Baby SUV θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο και δεν θα έχει πολλά κοινά σημεία με την υπόλοιπη γκάμα της Jeep. Αντίθετα, θα επωφεληθεί από τη συγχώνευση της FCA με την PSA και θα διαθέτει την τεχνολογία της Stellantis με πολλούς τρόπους. Πιστεύουμε ότι η εστίαση θα είναι κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες αγορές αργότερα.

Λόγω της ευρείας γκάμας πλατφορμών του ομίλου Stellantis, η Jeep μπορεί να επωφεληθεί από την αρχιτεκτονική PSA CMP που στηρίζει επίσης τα Opel Mokka και DS3 Crossback για παράδειγμα. Ως εκ τούτου, θα δούμε επίσης τις επιλογές κινητήρα όπως προσφέρονται σε αυτά τα μοντέλα καθώς και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Το Jeep Baby SUV δεν θα κατασκευαστεί στη Γαλλία όπως το DS3 και το Opel Mokka, αλλά μάλλον στο πολωνικό εργοστάσιο της Fiat όπου θα κατασκευαστούν τα επερχόμενα μικρά Alfa Romeo Brennero και Fiat 500X.

Όπως μπορούμε να δούμε στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η σχεδίαση μοιάζει πολύ με εκείνες τις ψηφιακές αποδόσεις που κυκλοφόρησε η Jeep νωρίτερα φέτος.