Ετοιμάζεται πυρετωδώς το νέο Kia Niro!


Η εξέλιξη του νέου Kia Niro συνεχίζεται και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μαρτυρούν την ομοιότητα με το πρωτότυπο HabaNiro.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 1/10/2021

Οι δοκιμές εξέλιξης από την Kia  για το νέο Niro  συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Το πλήρως καλυμμένο πρωτότυπο του νέου compact crossover με το βαρύ καμουφλάζ σε όλα τα μέρη του αμαξώματος συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του συνεργάτη μας.

Αλλά αυτή τη φορά έχουμε περισσότερα εμφανή στοιχεία της εμφάνισης του Kia Niro. Όπως είδαμε και στο πρωτότυπο HabaNiro  που θα είναι ο προάγγελος της σχεδιαστικής γλώσσας για το νέο Niro, η tiger nose μάσκα της Kiaφαίνεται να καταργείται και τη θέση της παίρνει ένα σχήμα που η Kiaλέει ότι μοιάζει με ρύγχος καρχαρία.

Οι προβολείς του μοντέλου παραγωγής με τα LED φώτα ημέρας φαίνεται να εμπνέονται σε μεγάλο βαθμό από το πρωτότυπο HabaNiro.

Όπως είναι φυσικό το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα ακολουθεί τις σχεδιαστικές εξάρσεις του concept, οπότε δεν θα υπάρχουν οι πόρτες με άνοιγμα σαν φτερά, αλλά το συνολικό σχήμα του αμαξώματος φαίνεται να παραμένει αυτούσιο.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα πεντάθυρο αμάξωμα με πιο σπορ σχεδιασμό στις κολώνες C. Ένα μακρύτερο μεταξόνιο για να δώσει στους επιβάτες περισσότερο χώρο, ενώ οι κοντοί πρόβολοι και τα πίσω φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ είναι επίσης χαρακτηριστικά που έχουν μεταφερθεί από το HabaNiro.

Στα κινητήρια σύνολα, θα δούμε μία ήπια υβριδική έκδοση με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης των 136 ίππων, με την plug-in υβριδική έκδοση να ακολουθεί και φυσικά την αμιγώς ηλεκτρική του e-Niro.

Το ντεμπούτο του νέου Kia Niro αναμένεται να γίνει πιθανότατα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.