Genesis G90: Η Κορεατική limo που απειλεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο (Spy Shots)


Με το ολοκαίνουργιο G90 η πολυτελής μπράντα της Hyundai παρουσιάζει μια πραγματική λιμουζίνα που θέλει να κλέψει μερίδιο από αυτοκίνητα όπως η S-Class.

  • 14/6/2021

Η κατηγορία των πολυτελών executive οχημάτων έχει πολύ ενδιαφέρον τη χρονιά που διανύουμε, καθώς ήδη κυκλοφορούν οι νέες Mercedes-Benz S-Class και BMW 7 Series, ενώ αναμένουμε και μια αναβάθμιση για το Audi A8.

Ωστόσο, μια φιλόδοξη πρόταση από την Κορέα στοχεύει να σπάσει αυτή την γερμανική κυριαρχία και δεν είναι άλλη από τη λιμουζίνα της Genesis, της πολυτελούς μπράντας της Hyundai με την θετική πορεία στην Αμερική και την Ασία θέλει, που θέλει να κατακτήσει και την Ευρώπη.

Ο λόγος για το G90 ένα μεγάλο και πολυτελές σεντάν που ο φωτογραφικός μας φακός το «συνέλαβε» να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους της Γερμανίας.

Το έντονο καμουφλάζ δεν αφήνει και πολλά πράγματα σε κοινή θέα, ωστόσο είναι εμφανές πώς έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο με πληθωρικό αμάξωμα που προδιαθέτει για τις ανέσεις στο εσωτερικό.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, γνωρίζουμε πώς τη θέση του V8 5.0 lt θα πάρει ένα μικρότερος αλλά αποδοτικός V6 κινητήρας 3,5 λίτρων (twin-turbo) που ήδη τοποθετείται και στο GV80  και αποδίδει 380 ίππους και 530 Nm ροπής.

Η νέα λιμουζίνα της Genesis θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές τις επόμενης χρονιάς. Μέχρι τότε δείτε τη στις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε.