Η 4θυρη Mercedes AMG GT των 843 PS αποκαλύπτει αλλαγές και νέο εσωτερικό (photos)


Στη βιασύνη του να αποφύγει τις κατασκοπευτικές λήψεις, ο οδηγός του πρωτότυπου ξέχασε να κλείσει καλά την πίσω δεξιά πόρτα!

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 5/12/2022

Είδαμε για πρώτη φορά την πρωτότυπη facelift έκδοση της 4θυρης Mercedes AMG GT τον περασμένο Αύγουστο και τώρα τη συναντήσαμε για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια ενός βραδινού ταξιδιού στη Βόρεια Σουηδία.

Μάλιστα, ο οδηγός της βιάστηκε να φύγει όταν κατάλαβε ότι δεν θα διαγράψουμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε κι έτσι ξέχασε να κλείσει καλά την πίσω δεξιά πόρτα, όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία!

Η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει την ανανέωση της 4θύρης AMG GT, αυτή τη φορά περιλαμβάνοντας τροποποιήσεις στο αμάξωμα. Το λέμε αυτό γιατί, έχοντας κυκλοφορήσει το 2019, η Mercedes προχώρησε σε «ανανέωσή» της για το 2021, ωστόσο εκείνες οι αλλαγές περιορίστηκαν σε νέες χρωματικές επιλογές αλλά και διαφορετικές ζάντες.

Αυτό τώρα πιθανότατα θα αλλάξει καθώς εντοπίσαμε μερικά πρωτότυπα με καλυμμένο το μεγαλύτερο τμήμα του εμπρός μέρους, που πιθανότατα θα έχει αλλαγές στον προφυλακτήρα και τη μάσκα. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα δεν έχουν καμουφλάζ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έτσι θα είναι και τα τελικά φώτα παραγωγής.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο πίσω μέρος, ιδίως από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή μοιάζει πανομοιότυπο με της τρέχουσας έκδοσης. Το πιθανότερο είναι ότι αργότερα θα δούμε να έχουν νέα μορφή, κάτι που λογικά θα συμβεί και με τον ελαφρώς επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Όπως και τον Αύγουστο, έτσι και τώρα το πρωτότυπο έχει καμουφλάζ στα μπροστινά φτερά, με αποτέλεσμα να μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα υπάρξουν σχετικές τροποποιήσεις στους εκεί τοποθετημένους αεραγωγούς. Ενδεχομένως να δούμε, επίσης, το αυτοκίνητο να φέρει το σήμα AMG αντί για Mercedes όταν έρθει η ώρα για το ντεμπούτο του.

Μια γρήγορη ματιά στο εσωτερικό της καμπίνας αποκάλυψε μια οθόνη μπροστά από τον οδηγό η οποία φαίνεται να είναι διαφορετική από αυτή του τρέχοντος μοντέλου. Τουλάχιστον, δείχνει να είναι περισσότερο ενσωματωμένη στο ταμπλό. Επιπλέον, διαφορές υπάρχουν στο σύστημα infotainment, αλλά και στον τρόπο ρύθμισης αρκετών άλλων λειτουργιών.

Μια ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής ενός μοντέλου συνήθως σημαίνει ότι η τρέχουσα σειρά κινητήρων συνεχίζεται με ελάχιστες αλλαγές. Δεν είναι σαφές εάν η Mercedes σχεδιάζει να κάνει πιο σημαντικές αλλαγές στους διαθέσιμους κινητήρες του αυτοκινήτου και οι φωτογραφίες δεν υποδεικνύουν διαφορές.

Υπενθυμίζουμε ότι στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η plug-in υβριδική 63 SE Performance, με τον 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα, που αποδίδει συνδυαστική ισχύ 843 PS, με τελική ταχύτητα 316 km/h και 0-100 km/h σε 2,9 sec.

Η παρουσίαση της facelift έκδοσης της 4θυρης Mercedes AMG GT αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023, μιας και βρίσκεται στα πρώτα στάδια εξέλιξης.