Η Aston Martin δοκιμάζει την ισχυρότερη V12 Vantage


Έχουμε μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την Aston Martin Vantage που δοκιμάζει η βρετανική φίρμα με κινητήρα V12 κάτω από το καπό.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 25/8/2021

Η Aston Martin ετοιμάζει μια πιο ισχυρή έκδοση της Vantage. Ο κινητήρας δεν αυτός δεν έχει καμμία σχέση με τον υπάρχοντα V8 διπλού turbo βενζινοκινητήρα των 4,0 λίτρων, ο οποίος προέρχεται από τη Mercedes. Οι φήμες κάνουν λόγο για έναν V12 που θα βρίσκεται ξανά κάτω από το καπό μιας πιο “hot” Vantage.

Αυτό το δοκιμαστικό όχημα φοράει κάλυμμα από καμουφλάζ σχήματος V με αρκετά ανοίγματα κατά μήκος του καπό, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει ένα ανασχεδιασμένο πλαίσιο από κάτω με διάφορους αεραγωγούς και εισαγωγές αέρα.

Η επίσης ανασχεδιασμένη κάτω πρόσοψη έχει ένα περίγραμμα με πιο κοφτερά άκρα. Επιπλέον, υπάρχουν νέοι αεραγωγοί στις εξωτερικές γωνίες που μάλλον προορίζονται για να δίνουν κρύο αέρα στα φρένα.

Στο πίσω μέρος, η Aston φαίνεται να έχει μεταφέρει τους σωλήνες εξάτμισης στο κέντρο.

Η Aston Martin είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο δικός της V12 ήταν σε θέση να ταιριάξει στην τρέχουσα γενιά Vantage, αλλά είχε ανησυχίες ότι ο μεγάλος κινητήρας ίσως θα διαταράξει την ισορροπία του οχήματος.

Εμείς περιμένουμε ότι η νέα V12 Vantage θα χρησιμοποιήσει τον διπλό turbo κινητήρα των 5,2 λίτρων της βρετανικής μάρκας, ο οποίος αποδίδει 630 ίππους στην DB11 ή 715 ίππους στην DBS.

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε μπορεί να παρουσιαστεί επίσημα η νέα V12 Vantage.