Η Bentley δοκιμάζει νέο PHEV κινητήριο σύνολο στην Flying Spur! (photos)


Όλα δείχνουν ότι η υπάρχουσα V6 plug-in hybrid επιλογή των 544 PS θα αντικατασταθεί από ισχυρότερης απόδοσης - Οι πρώτες πληροφορίες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 13/4/2023

Ο κατασκοπευτικός φακός των συνεργατών μας έχει συναντήσει αρκετές φορές ένα κονβόι από πρωτότυπα ίδιας μάρκας να δοκιμάζονται. Ωστόσο, για πρώτη φορά αυτό συνέβη με concept cars από την Bentley.

Στο επίκεντρο της χειμερινής… παρέλασης στη Βόρεια Ευρώπη ήταν μία μαύρη Flying Spur. Όχι ότι ορισμένα άλλα πρωτότυπα που ήταν μαζί του, όπως η facelift έκδοση της Continental GT συγκεντρώνει λιγότερο ενδιαφέρον. Ωστόσο, η επιλογή να «κρύβουν» τις δύο εκδόσεις κάθε φορά που η αυτοκινητοπομπή σταματούσε, κίνησε την περιέργεια.

Όπως μπορούμε να δούμε ο μπροστινός προφυλακτήρας διαφέρει από αυτόν της τρέχουσας plug-in hybrid έκδοσης με τον V6 κινητήρα 2,9 L. Επίσης, οι απολήξεις της εξάτμισης είναι τροποποιημένες. Και, το πιο σημαντικό, ο ήχος σε σύγκριση με το V6 Flying Spur ήταν επίσης διαφορετικός.

Έχοντας κυκλοφορήσει φήμες ότι η Bentley ετοιμάζει μια PHEV έκδοση με V8 κινητήρα, όλα δείχνουν ότι όντως το συγκεκριμένο πρωτότυπο φέρει ένα τέτοιο κινητήριο σύνολο.

Άλλωστε, μπορεί να το βρει «έτοιμο» εντός του Volkswagen Group από την Porsche, η οποία «τροφοδοτεί» με αυτό την Panamera Turbo S E-Hybrid. Πρόκειται για twin-turbo κινητήρα 4,0 L, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς είναι 700 PS και η ροπή 868 Nm.

Με δεδομένη την ανακοίνωση ότι η παραγωγή του εμβληματικού κινητήρα W12 της Bentley ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024, η φίρμα χρειάζεται μια ισχυρή επιλογή και θα πρέπει να είναι κατά κάποιο τρόπο φιλική και για το περιβάλλον.

To συγκεκριμένο V8 PHEV σύνολο πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί και στις Continental GT Coupe και GTC.