H BMW δοκιμάζει εντατικά τη νέα Σειρά 2 Coupe!


Η BMW ετοιμάζει τη νέα Σειρά 2 Coupe και υπόσχεται ότι θα είναι ακόμα καλύτερη από την προκάτοχό της.

  • ΦΩΤ: CARPIX
  • 17/5/2021

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe έχει μπει στην τελική φάση ανάπτυξης πριν ξεκινήσει η παραγωγή στα τέλη του καλοκαιριού. Η γερμανική φίρμα έχει χρησιμοποιήσει την διάσημη πίστα του Nurburgring ως βάση δοκιμών για μεγάλο μέρος της εξέλιξης του αυτοκινήτου,  ώστε να τελειοποιήσει τα συστήματα ανάρτησης, πλαισίου, διεύθυνσης και φρένων. Οι δοκιμές του νέου κουπέ έχουν επίσης διεξαχθεί σε δημόσιους δρόμους γύρω από το Μόναχο και στον χώρο δοκιμών της μάρκας στο Maisach.

Η κορυφαία έκδοση στη γκάμα της νέας σειράς 2 Coupe -μέχρι να δούμε την επόμενη M2- θα είναι η M240i xDrive Coupe. Η M240i  θα διαθέτει έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα BMW TwinPower Turbo που αποδίδει 374 ίππους, ενώ συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport. Η ισχύς θα περνάει στο έδαφος μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive, σε συνδυασμό με ένα Μ- Sport διαφορικό, αν και η BMW σημειώνει ότι θα είναι προσανατολισμένο κυρίως στους πίσω τροχούς.

Σε όλη την ευρύτερη οικογένεια της Σειράς 2 Coupe, όλα τα μοντέλα έχουν βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία έναντι του απερχόμενου μοντέλου. Η BMW λέει ότι η στρεπτική ακαμψία του μικρού της coupe έχει αυξηθεί κατά περίπου 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Σαν επιλογή θα προσφέρεται το Adaptive M Chassis, οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις δηλαδή, που βελτιώνουν τη συμπεριφορά στη σπορ οδήγηση και την ποιότητα κύλισης.

Δυστυχώς, οι έντονα καμουφλαρισμένες εικόνες του πρωτότυπου δεν μας δίνουν ακόμα μια ιδέα για τις εμφανισιακές αλλαγές, αλλά η BMW λέει ότι η νέα εξωτερική σχεδίαση ενσωματώνει ένα νέο μπροστινό σπόιλερ και εισαγωγές αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η BMW Σειρά 2 Coupe επιστρέφει (βίντεο)

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.