Η BMW Series 5 χάνει λίγο καμουφλάζ και μας «δείχνει» περισσότερα


Με την αφαίρεση του καμουφλάζ φαίνεται όλο και περισσότερο ότι οι αλλαγές της BMW Series 5 δεν θα είναι τόσο ριζοσπαστικές όσο της Series 7.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 7/9/2022

H Series 5 έχει μια εξελικτική σχεδίαση με μια μεσαίου μεγέθους μάσκα που πλαισιώνεται από προβολείς που εκτείνονται προς το πίσω μέρος του αμαξώματος. Τα μοντέλα αυτά ξεχωρίζουν για τη συμβατική τους εμφάνιση καθώς πολλές νέες BMW, όπως η ανανεωμένη X7, η επανασχεδιασμένη Series 7 και η επερχόμενη XM, υιοθετούν μονάδες διαιρούμενου φωτισμού.

Στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, φαίνεται μια μεγάλη εισαγωγή με κάθετα στηρίγματα. Το μοντέλο διαθέτει επίσης στο πλάι 2 μικρές εισαγωγές καθώς και κάτι που φαίνεται να είναι σαν ένας καμπυλωτός προφυλακτήρας.

Παρατηρώντας προς τα πίσω, ο σχεδιασμός είναι με πιο έντονες ακμές και με πιο χαρακτηριστικά τα πίσω φτερά. Οι σχεδιαστές πρόσθεσαν επίσης ενσωματωμένες λαβές στις πόρτες, όπως και σπορ ζάντες.

Το πίσω μέρος είναι λίγο διαφορετικό από τις προηγούμενες γενιές, καθώς υπάρχουν νέα φώτα με τρισδιάστατα στοιχεία. Ενώνονται με ένα κεκλιμένο πορτμπαγκάζ που πάνω του βρίσκεται μία ενσωματωμένη αεροτομή.

Αυτή την φορά το εσωτερικό δεν αποκαλύφθηκε στον φακό της κάμερας αλλά προηγούμενες λήψεις αποκάλυψαν ότι η Series 5 θα έχει καμπυλωτή οθόνη που πιθανότατα να αποτελείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και σύστημα ψυχαγωγίας 14,9 ιντσών. Αναμένεται επίσης ένα νέο τιμόνι και ένα μεγάλο χειριστήριο iDrive, το οποίο περιβάλλεται από νέους διακόπτες και ένα μινιμαλιστικό επιλογέα ταχυτήτων.

Θα υπάρχουν πολλές επιλογές για το σύστημα μετάδοσης κίνησης καθώς θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, με plug-in υβριδικούς κινητήρες καθώς και με ηλεκτροκινητήρες. Οι επιλογές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά η Series 7 μας παρέχει μερικές ενδείξεις καθώς μπορούμε να περιμένουμε μια έκδοση 540i με έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων twin-turbo που αποδίδει 380 PS και 519 Nm ροπής. Το μοντέλο ενδέχεται επίσης να προσφέρεται με έναν κινητήρα V8 twin-turbo 4,4 λίτρων που αποδίδει περίπου 543 PS και 749 Nm ροπής.

Στην περίπτωση του EV, θα μπορούσε να υπάρχει μια έκδοση διπλού κινητήρα με τετρακίνηση απόδοσης 544 PS και 745 Nm ροπής. Επιπλέον, η M5 γίνεται plug-in υβριδική και το μοντέλο αναμένεται να μοιράζεται τον κινητήρα του με το επερχόμενο XM. Αυτό σημαίνει ότι το σεντάν υψηλών επιδόσεων θα μπορούσε να έχει περίπου 653 PS απόδοσης.