Η BMW X5 M60i των 530 PS παρουσιάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά της (photos)


Η ισχυρή έκδοση του SUV έχασε αρκετό καμουφλάζ και πλέον μας δείχνει περισσότερα χαρακτηριστικά της, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 9/11/2022

Η ανανεωμένη BMW X5 φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία για την παρουσίασή της και έχουμε μερικές νέες φωτογραφίες που δείχνουν την X5 M60i κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες φωτογραφίες μας, το SUV έχει χάσει το βαρύ καμουφλάζ στο εμπρός τμήμα. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη σχεδίαση του προφυλακτήρα για την έκδοση M60i αλλά και το μέγεθος των νεφρών της μάσκας για τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Το λίφτινγκ θα δώσει επίσης στη X5 πιο λεπτά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, επανασχεδιασμένες γρίλιες και έναν προφυλακτήρα με πιο σπορ σχεδιασμό. Το πίσω μέρος θα λάβει ένα νέο σετ φώτων και έναν ελαφρώς επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Επιπλέον, όπως και η X7 M60i, έτσι και η πιο σπορ και μικρότερη αδερφή της X5 θα στραφεί σε νέα σχεδίαση για τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, η ανανεωμένη X5 θα λάβει το σύστημα iDrive 8 της BMW. Θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα καμπύλη οθόνη, που πιθανότατα θα αποτελείται από ένα ψηφιακό ταμπλό οργάνων 12,3 ιντσών και ένα σύστημα infotainment 14,9 ιντσών, όπως έχουμε δει στο facelift της BMW X7.

Η X5 M60i θα μοιράζεται τον ισχυρό, ήπια υβριδικό, κινητήρα 4,4 L BMW M TwinPower Turbo V8 των 48 V, από την πρόσφατα αποκαλυφθείσα X7 M60i, που αποδίδει ισχύ 530 PS και ροπή 750 Nm. Δεν αποκλείεται η απόδοσή του να διαφοροποιηθεί ελαφρώς. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic Sport.

Η BMW θα προσφέρει διαφορετικούς κινητήρες για τις άλλες εκδόσεις X5, συμπεριλαμβανομένης της X5 M, η οποία αναμένεται να διαθέτει 625 PS κάτω από το καπό της έκδοσης Competition.

Η γερμανική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει πότε θα αποκαλύψει την επανασχεδιασμένη X5. Με το 2022 να πλησιάζει γρήγορα στο τέλος του, αναμένουμε από τους Βαυαρούς να την παρουσιάσουν στις αρχές του επόμενου έτους.