Η ενιαία, μεγάλη, κυρτή οθόνη μεταμορφώνει τη νέα BMW X3 (photos)


Για πρώτη φορά βλέπουμε το εσωτερικό της X3 επόμενης γενιάς, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2023.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 12/1/2023

Οι κατασκοπευτικές λήψεις των πρωτότυπων των εταιρειών για τα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιάσουν στο μέλλον είναι πολλές. Ίσως… αμέτρητες. Ωστόσο η δυνατότητα που έχουμε να δούμε το εσωτερικό τους, είναι περιορισμένη.

Αυτή τη φορά, όμως, έχουμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επόμενης γενιάς της BMW X3, η οποία για πρώτη φορά μας «αποκαλύπτει» την καμπίνα της. Και μπορεί μεγάλα τμήματα του ταμπλό να είναι καλυμμένα με ύφασμα, ωστόσο αυτό που υποψιαζόμασταν και θέλαμε να επιβεβαιώσουμε, το βλέπουμε ξεκάθαρα.

Η γερμανική φίρμα θα εφοδιάσει την 6η γενιά του SUV με τη νέα, μεγάλη, ενιαία κυρτή οθόνη, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, όσο και η οθόνη του συστήματος infotainment. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις διαστάσεις τους, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι 12,3 και 14,9 ιντσών, αντίστοιχα.

Μια άλλη σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την τρέχουσα γενιά, έρχεται με την αντικατάσταση του επιλογέα ταχυτήτων από έναν μινιμαλιστικό διακόπτη. Επιπλέον, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος και όχι πλήρως κυκλικό και μοιάζει μικρότερο.

Περνώντας στο εξωτερικό, δεν υπάρχει κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό σε σχέση με παλιότερες εικόνες. Η επόμενη γενιά της X3 δε θα ξεφεύγει ιδιαίτερα από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW.

Η μάσκα θα είναι λίγο πιο φαρδιά και πιο ρηχή, πλαισιωμένη από πιο λεπτούς προβολείς, ενώ χαμηλότερα υπάρχει μια κεντρική εισαγωγή αέρα.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και πίσω από την κολόνα Α, με μια πιο καμπυλωτή σχεδίαση και χωνευτές λαβές θυρών. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα δείχνουν στρογγυλεμένα, ωστόσο τα ψεύτικα πάνελ που υπάρχουν σαφώς και παραμορφώνουν τα πραγματικά δεδομένα.

Οι επιλογές για τα κινητήρια σύνολα παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά μπορούμε να περιμένουμε τετρακύλινδρες και εξακύλινδρες μονάδες καθώς και plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις. Το τρέχον μοντέλο προσφέρει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 L με 252 PS καθώς και έναν υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο 3,0 L με απόδοση 387 PS.

Αναμένουμε την παρουσίαση της νέας BMW X3 προς το τέλος του 2023.