Η επιβλητική Mercedes CLA Shooting Brake facelift σε δύο εκδοχές (photos)


Το περιορισμένο καμουφλάζ δίνει τη δυνατότητα να δούμε πολλές λεπτομέρειες από την ανανεωμένη έκδοση, που αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2023.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 25/11/2022

H δεύτερη γενιά της Mercedes CLA Shooting Brake παρουσιάστηκε το 2019, οπότε είναι μια καλή στιγμή για να υπάρξει η ανανέωσή της.

Έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες που δείχνουν την επερχόμενη facelift έκδοση, κατά τη διάρκεια δοκιμής. Μάλιστα, δύο πρωτότυπα εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερές μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε διπλό σετ φωτογραφιών.

Όπως ακριβώς και με την Mercedes A Class facelift, υποπτευόμαστε ότι η CLA θα αποκτήσει ένα εξίσου μικρό πακέτο ανανέωσης, με επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα, ελαφρώς αλλαγμένη μάσκα και νέα σχεδίαση ζαντών αλουμινίου.

Το «στοχευμένο» καμουφλάζ κρύβει τις αλλαγές που πρόκειται να έχει το αυτοκίνητο παραγωγής. Στο πίσω μέρος κρύβονται τα φώτα, τα οποία θα αποκτήσουν νέα μορφή, όπως ακριβώς θα συμβεί και με τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Δεν έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ωστόσο η Mercedes δεν κάνει κάποια προσπάθεια να κρύψει κάτι. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα διατηρηθεί η διάταξη διπλής οθόνης, με ενημερώσεις και την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται κάτω από το καπό. Όλοι οι βενζινοκινητήρες θα αποτελούν μέρος υβριδικού κινητήριου συνόλου, με κιβώτιο ταχυτήτων επτά ή οκτώ σχέσεων ανάλογα με την έκδοση. Το ήπια υβριδικό σύστημα 48 V περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 13 PS, που υποστηρίζει περισσότερη ευελιξία στην εκκίνηση.

Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη ισχύ, ιδίως όταν θα παρουσιαστούν και οι AMG εκδόσεις, που δεν αποκλείεται στην περίπτωση της CLA 45 να αποδίδει την ίδια ισχύ (421 PS) με την ανανεωμένη A-Class.

Αναμένουμε το ντεμπούτο του facelift μοντέλου στις αρχές του 2023.