H facelift έκδοση του επιβλητικού Audi Q8 έχει... και κοτσαδόρο! (photos)


Ένα πρωτότυπο του ανανεωμένου SUV της Audi δοκιμάζεται στα χιόνια, στο δρόμο για την επίσημη παρουσίαση της facelift έκδοσης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 1/2/2023

Πολλές φορές η ρήση «κάποιον είτε θα κάνεις πάρα πολύ καιρό να τον δεις είτε θα τον συναντάς συνέχεια μπροστά σου» βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση του ανανεωμένου Audi Q8.

Συναντήσαμε για πρώτη φορά την επερχόμενη facelift έκδοση του SUV πριν από μία εβδομάδα, όταν το πετύχαμε παρκαρισμένο και είχαμε τη δυνατότητα για κοντινές λήψεις και σήμερα σας το παρουσιάζουμε κατά τη διάρκεια δοκιμών στα χιόνια.

Σε σύγκριση με τα κοντινά πλάνα από τις προηγούμενες φωτογραφίες μας, μπορούμε να δούμε τα αλλαγμένα γραφικά στα μπροστινά και πίσω φώτα σε αυτές τις λήψεις. Τα χειμερινά ελαστικά και το καμουφλάζ χαρακτηρίζουν το μαύρο πρωτότυπο, το οποίο κατά βάση προσπαθεί να κρύψει τους προβολείς και μέρος της μάσκας.

Όπως συνηθίζει η Audi, οι σχεδιαστικές «ενημερώσεις» της facelift έκδοσης δε θα είναι εκτεταμένες σε σχέση με το τρέχον μοντέλο. Διαφοροποιημένη μάσκα και εμπρός προφυλακτήρας με αναθεωρημένες εισαγωγές αέρα θα προστεθούν στα νέα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων.

Αυτό που μοιάζει να «προστίθεται» σε σχέση με την αρχική μας «συνάντηση» με το Audi Q8 facelift εντοπίζεται στο πίσω μέρος και είναι το διαφορετικό σχήμα του διαχύτη, αλλά και μία προσθήκη που μοιάζει με κοτσαδόρο.

Μετρημένες θα είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό, με νέο σύστημα infotainment και διαφορετικές επενδύσεις και ταπετσαρίες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ελαφρώς τροποποιημένα κινητήρια σύνολα. Η έμφαση θα δοθεί στις υβριδικές εκδόσεις (MHEV, PHEV), αλλά όσοι θέλουν αμιγώς ηλεκτρικές, θα πρέπει να στραφούν στο Q8 e-tron.

Η παρουσίαση της facelift έκδοσης του Audi Q8 δεν αναμένεται νωρίτερα από τα τέλη του 2023, χωρίς να αποκλείεται η αποκάλυψή του στις αρχές του 2024