Η facelift έκδοση του Hyundai Tucson «ιντριγκάρει» με τις εξατμίσεις της (photos)


Ένα πρωτότυπο του δημοφιλούς SUV εθεάθη για πρώτη φορά σε δημόσιους δρόμους και έδειξε τα πρώτα «σημάδια γραφής» του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 25/5/2023

H «καταιγίδα» πρωτότυπων Hyundai συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό τις τελευταίες μέρες. Μετά το i30 σε hatchback αλλά και Fastback έκδοση, σειρά παίρνει το νέο Tucson.

Οι συνεργάτες μας συνάντησαν για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο δοκιμής να κυκλοφορεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, ως μέρος της εξέλιξης της facelift έκδοσης. Η τρέχουσα, 4η γενιά, του SUV παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2020, οπότε πλέον είναι μια καλή στιγμή για ανανέωση.

Οι Κορεάτες έχουν κάνει καλή δουλειά με το εκτεταμένο καμουφλάζ στο πρωτότυπο και έτσι είναι δύσκολο να διακρίνουμε πολλά στοιχεία για τη σχεδίαση. Όμως, αυτό που φαίνεται είναι ότι η μάσκα θα αποκτήσει νέο design.

Συνήθως, στις περιπτώσεις «φρεσκαρίσματος» στο μέσο του κύκλου μιας γενιάς, οι αλλαγές εντοπίζονται στις δύο άκρες. Έτσι, εκτός από τη μάσκα, αναμένουμε ανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, αλλά και νέους προφυλακτήρες.

Περνώντας στο πλάι, η Hyundai καλύπτει τις πόρτες, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις σχεδιαστικές γραμμές. Στο πίσω μέρος, οι δύο απολήξεις της εξάτμισης διαφοροποιούνται σε σχήμα (ορθογώνιο και τραπέζιο) και αυτό αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρον.

Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία εξέλιξης βρίσκεται σε αρχικά στάδια, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερες τροποποιήσεις σε σχέση με την τρέχουσα γενιά. Αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον, σε επόμενες «συναντήσεις» με πρωτότυπα, τα οποία ίσως χάσουν και μέρος του καμουφλάζ.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν κατέστη δυνατό να υπάρξουν, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από τα τρέχοντα.