Η Ford δίνει στο Puma ST επιπλέον ισχύ και υβριδική τεχνολογία!


Μία υβριδική έκδοση του Puma ST είναι στον ορίζοντα, με ήπια ηλεκτρική υποβοήθηση και επιπλέον δύναμη, όπως αποκαλύπτουν οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 21/10/2021

Εντοπίσαμε ένα ολόιδιο με το τρέχον Ford Puma ST κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Nurburgring και ενώ φαίνεται να μην υπάρχει κάποια αλλαγή, το κίτρινο αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος μας δηλώνει την ύπαρξη ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι το Puma ST θα είναι πλέον υβριδικό και θα λάβει την ήπια υβριδική τεχνολογία που φέρουν και τα υπόλοιπα 3κύλινδρα Puma με τον 1.000άρη κινητήρα EcoBoost.

Το τρέχον Puma ST αποδίδει 200 ίππους και πιθανότατα θα δούμε μία μικρή ένεση επιπλέον ισχύος με την υβριδική διάταξη. Περιμένουμε η Ford να κάνει και κάποιες μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, όπως νέες ζάντες αλουμινίου και χρώματα για το αμάξωμα για να διαφοροποιήσει λίγο την υβριδική έκδοση.

Την επόμενη χρονιά, το 2022 η Ford θα τρέχει με το Puma ST στο WRC και ως γνωστόν όλα τα αυτοκίνητα του WRC θα είναι υβριδικά, οπότε είναι λογικό να προσφέρεται και το αυτοκίνητο παραγωγής με το ήπιο υβριδικό set-up.

Το Puma WRC θα εξοπλίζεται με τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα προσθέτει περίπου 136 ίππους στην συνολική ισχύ του αυτοκινήτου.  

Ένα πιθανό σενάριο για το ντεμπούτο του νέου Puma ST θα μπορούσε να είναι να αποκαλυφθεί την ίδια στιγμή με το αυτοκίνητο του WRC 2022.